Lidl uvádí na trh elektronickou stravenkovou kartu

úterý, 27. března 2018, 12:45 Aktuality, Retail MediaGuru

Necelý rok po vstupu na stravenkový trh uvádí Lidl i stravenkovou kartu.

Foto: Lidl

Foto: Lidl

V květnu loňského roku uvedl obchodní řetězec Lidl pod hlavičkou společnosti Lidl stravenky své vlastní stravenky. Nyní přichází s novinkou v podobě stravenkové karty, kterou připravila ve spolupráci s MasterCard a ČSOB. 

„Minulý rok jsme se stali novým hráčem na již zaběhnutém trhu. Abychom byli konkurenceschopní a udrželi si započaté tempo, je třeba být stále inovativní. Vstup do elektronického světa byl tak dalším logickým krokem,“ uvádí Vít Pravda, jednatel společnosti Lidl stravenky. Kromě restaurací lze novou elektronickou stravenku od 1. dubna uplatnit také ve všech prodejnách obchodních řetězců Lidl, prodejny sesterské společnosti Kaufland se přidají přibližně v polovině tohoto roku. 

Stejně jako stravenky i stravenková karta nabízí zaměstnavatelům nulovou provizi, a to bez rozdílu velikosti firmy, restauracím 2,5% provizi.

Kromě toho umožňuje zaměstnavatelům také rychlé nabíjení, restauracím zase okamžité proplacení. Provozovnám navíc díky kartě odpadá administrativní zátěž v souvislosti s vracením papírových stravenek. Pro přijímání stravenkové karty stačí restauracím platební terminál. „Není s tím spojena ani žádná složitá fakturace, veškerá administrativa je na jedné kartě,“ popsal generální ředitel MasterCard Miroslav Lukeš. 

Zaměstnancům poskytuje stravenková karta výhodu v podobě zůstatku s neomezenou platností a limitu ve výši 1600 korun na jeden nákup či den. Uživatelé karty budou mít navíc i přehled o zůstatku a platebních transakcích, a to prostřednictvím SMS zprávy, která jim přijde na mobilní vždy po použití karty. Ve spolupráci s ČSOB se uvažuje i o dalším rozvoji stravenkové karty směrem k mobilním platbám. 

Naše stravenky byly zaměstnancům společností Lidl a Kaufland ze skupiny Schwarz představeny v březnu loňského roku, veřejnosti o dva měsíce později. V březnu letošního roku evidují celkem 1 769 zákazníků z řad zaměstnavatelů, kromě 363 prodejen obou řetězců jsou Naše stravenky přijímány také v 3 909 restaurací, mimo jiné McDonald’s, Nordsee, Pizza Colosseum, Country Life, Potrefená husa, Kolkovna či Subway. 

Po podzimní kampani, jejíž cílem bylo podpořit povědomí o značce Naše stravenky, je její spontánní znalost 7 %, podpořená pak 30 %. Pro srovnání spontánní znalost konkurenčních stravenek je v případě Gastro Pass společnosti Sodexo 41 %, Ticket Restaurant od Edenred 14 % a Chèque Déjeuner, za níž stojí firma Up, 4 %. 

Novou stravenkovou kartu chce Lidl od středy 28. března marketingově podpořit.

-stk-