Nestlé omlazuje značku Margot, nově sází na exotiku

středa, 7. března 2018, 14:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Značka Margot cílí na mladší generaci, pracuje s duchem exotické dovolené.

Zdroj: Nestlé

Zdroj: Nestlé

Společnost Nestlé omlazuje svou značku Margot. Čokoládová tyčinka dostává novou vizuální identitu, přichází po čtyřech letech s novým reklamním spotem a rozšiřuje své portfolio o další produktovou variantu.

„Chceme zvýšit oblibu Margot u mladší generace, která již tuto tyčinku nemá spojenou se zážitky z dětství. U nich oblíbenost této značky klesá. Proto jsme se rozhodli značku vizuálně i cílením omladit,“ říká Radomír Šlechta, manažer značky. „Konkrétně se nově snažíme hovořit k ženám a mužům ve věku 25–33let,“ dodává.

Značka tak nyní mírně pozměňuje kreativní platformu a definuje svou roli v čokoládovém segmentu. Nově „přináší ducha exotické dovolené do každodenního života Čechů a Slováků“, jenž má s sebou přinést emoce jako bezstarostnost a optimismus. Zároveň chce však zůstat konzistentní s dosavadní komunikací.

Kampaň se sloganem „Margot – Tvůj kousek exotiky“ se rozběhne v březnu a využije televizi, internet a komunikaci v místě prodeje.

Do televize na českém i slovenském trhu bude nasazen spot, který je vizuálně dynamičtější, modernější a více zaměřený na budování image, než bylo u značky doposud zvykem. „Hlavním cílem spotu je zajímavou formou navodit u diváka pocity, které člověk zažívá na exotické dovolené a spojit tyto pocity s chutí tyčinky Margot,“ popisuje Šlechta.

Spolu s novým konceptem uvádí značka i produktovou inovaci v podobě řady Margot Exotic. Každý půl rok bude spotřebitelům přinášet novou exotickou příchuť, první z nich je pomeranč.  „Z výzkumů totiž víme, že mladí lidé preferují citrusové plody a obecně sladší chutě. Věříme tedy, že je novinka zaujme,“ doplňuje Šlechta. Nová řada rozšíří stávající portfolio, které kromě klasické Margot tvoří také Margot Artemis, Duo Kokos, Rozinková či 4 mini.

Klíčový vizuál nové kampaně značky Margot, zdroj: Nestlé

Klíčový vizuál nové kampaně značky Margot, zdroj: Nestlé

Kreativní koncept spotu vytvořila agentura JWT. Produkci zajistila společnost FilmService. Režie se ujali Štěpán FOK Vodrážka a Martin Douba, který nafotil i klíčový vizuál. Natáčení spotu probíhalo v exotickém prostředí na Kubě. Nový obal Margot Exotic je dílem agentury LineArt.

-stk-