Pražská informační služba doladila novou vizuální identitu

úterý, 6. března 2018, 10:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Pražská informační služba komunikuje s novým vizuálním stylem, propisuje ho do propagačních materiálů i outdoorových kampaní.

Nový vizuální styl Pražské informační služby, zdroj: PIS

Nový vizuální styl Pražské informační služby, zdroj: PIS

Pražská informační služba (PIS) komunikuje s novým vizuálním stylem. Po přechodné fázi, s níž se pracovalo na jaře a v létě loňského roku, se jeho podoba nyní ukotvila. „Nová vizuální identita stojí na zdůrazňování emocionálních prožitků, vychází tak z identity předchozí, je ale výrazně dospělejší,“ popsala na dotaz MediaGuru.cz tisková mluvčí PIS Barbora Hrubá.

Současná vizuální identita pracuje s názvem hlavního města a interpunkčním znaménkem dvojtečky, jež uvozuje komunikované téma, například design, jaro, 100 let republiky. „Hlavním cílem je prezentovat Prahu jako atraktivní destinaci, která při každé návštěvě nabídne jedinečný zážitek. Ukázat, že jedna návštěva nestačí a motivovat tak návštěvníky, aby se sem vraceli,“ dodává Barbora Hrubá.

Nový vizuální styl se již nyní propisuje do propagačních brožur a katalogů, například Praha:jaro, Praha:1918–2018, Praha:design. Některá témata se však objevují i na venkovních plochách. Do konce února využívala PIS k propagaci po Praze 28 rolling boardů, na kterých prezentovala téma designu, v následujícím čtvrtletí se zaměří na oslavy 100 let založení Československa.

Autorem nové identity je studio Touch Branding, které v loňském roce zvítězilo ve veřejném výběrovém řízení. Hodnota dvouleté zakázky dosahuje výše 4,2 mil. korun.

V minulosti stavěla PIS svou komunikaci na emocích, pocitech a zážitcích návštěvníků Prahy, které byly vyjádřeny citoslovci.

-stk-