Tchibo otevře vlajkový obchod v centru Prahy

pondělí, 12. března 2018, 07:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Tchibo otevírá nový vlajkový obchod v Havelské ulici v centru Prahy. Oslovit chce i turisty.

Prodejna Tchibo v Havelské ulici, foto: Tchibo

Prodejna Tchibo v Havelské ulici, foto: Tchibo

Společnost Tchibo otevře v nejbližších dnech svou vlajkovou prodejnu v Havelské ulici v centru Prahy. Svým umístěním chce oslovit také zahraniční turisty. 

Velikost obchodu je 191 m2, což je téměř dvojnásobek oproti standardním prodejnám Tchibo v obchodních centrech. „Poprvé se v České republice prezentujeme jinak, než jako jsou naši zákazníci zvyklí. Běžně jsou u nás místa na sezení součástí prodejní plochy, zde jsme prostor kavárenské části definovali nově, je opticky oddělen od zbytku obchodu, a nabízí tak zákazníkům pocit většího soukromí,“ popsal Milan Futera, manažer expanze společnosti. Kavárenská část je zde posílena a nabízí 20 míst k sezení.

Kromě standardního prodejního vybavení pracuje Tchibo i s novými designovými prvky. K vizuálnímu rozdělení prostoru používá tmavé vertikální pruty, stěny zdobí vertikální zahrady a celá prodejna je vybavena speciálním segmentovým osvětlením a bodovými světly v šetrném LED provedení. I zde značka pracuje s digitálními cenovkami. Cílem je navodit atmosféru prémiového obchodu. 

Rozšířený je i sortiment nápojů a občerstvení. „O hladký chod kávového baru se budou místo jedné baristky starat dvě a k dispozici budou mít třískupinový pákový kávovar pro profesionální přípravu kávy,“ přiblížil Milan Futera. Kromě kávy bude na výběr také kávová limonáda Mazagrande, káva typu cold brew a také specialita Nitro Cold Brew, obohacená jemnými bublinkami dusíku. Sladké dezerty doplní slané občerstvení.

Tchibo bude v Havelské používat pro přípravu kávy třískupinový pákový kávovar, foto: Tchibo.

Tchibo bude v Havelské používat pro přípravu kávy třískupinový pákový kávovar, foto: Tchibo.

Pobočka v Havelské, do které firma investovala okolo sedmi milionů korun, představuje třetí obchod značky v uliční lokaci, celkově se jedná o 41. prodejnu. První obchod mimo nákupní centrum otevřelo Tchibo v roce 2012 v centru Brna, druhý ve zmenšeném formátu přibyl loni v listopadu v Praze na Letné.

Pozn. red.: Vlajkový obchod Tchibo v Havelské ulici byl nakonec otevřen 26. dubna 2018.

-stk-