Unie vydavatelů hledá nástupce za Jozefa Šabľu

čtvrtek, 1. března 2018, 12:20 Lidé MediaGuru

Profesní organizace pro tištěná média Unie vydavatelů musí najít nového ředitele.

Jozef Šabľa při vyhlašování soutěže Časopis roku, foto: Unie vydavatelů

Jozef Šabľa při vyhlašování soutěže Časopis roku, foto: Unie vydavatelů

Ředitel Unie vydavatelů Jozef Šabľa opustil po necelých deseti letech svůj post. V profesní organizaci pro tištěná média se rozhodl nepokračovat a k 28. 2. 2018 pracovní poměr ukončil. „Odcházím do důchodu,“ sdělil.

Unie vydavatelů tak bude muset najít nového ředitele. Jeho post patří vedle valné hromady, prezidenta, správní rady a dozorčí rady k základním orgánům Unie vydavatelů.

Vydavatelé na novou pozici vypsali výběrové řízení. Přihlásit se do něj mělo přibližně dvacet kandidátů, které teď čekají pohovory. Následovat bude druhé kolo, z něhož poté vzejde nový ředitel Unie vydavatelů.

Jozef Šabľa nastoupil na post ředitele unie od 1. září 2008. Během jeho působnosti pokračovala Unie vydavatelů mimo jiné v pořádání pravidelné soutěže Časopis roku, odborných seminářů pro vydavatele a zadavatele reklamy, podílela se na klíčových oborových výzkumech. K velkému mezníku se zařadilo loňské přeřazení tiskových titulů do nižší 10% sazby DPH.  

Nový ředitel Unie vydavatelů nebude mít snadnou pozici. Do čelní funkci Unie vydavatelů se postaví v době, kdy se v unii zvětšuje napětí mezi vydavateli deníků a časopisů, jakož i mezi menšími a většími vydavatelskými subjekty.  

-mav-