Drbna.cz vstupuje do Královéhradeckého kraje

středa, 11. dubna 2018, 17:05 Internet & Mobil, Aktuality MediaGuru

Po vstupu nového partnera do vydavatelství Trima News dochází k rozšíření pokrytí webů Drbna.

Pokrytí serverů Drbna, zdroj: Trima News

Pokrytí serverů Drbna, zdroj: Trima News

Síť regionálních zpravodajských serverů Drbna vydavatelství Trima News se rozšiřuje do dalšího regionu. Na trh vstupuje Hradecká Drbna, která přináší zpravodajství z královéhradeckého regionu. Šéfredaktorem je Tomáš Vodička.

Servery vydavatelství nyní pokrývají šest českých a moravských regionů. „Našim ambiciózním cílem je postupně obsadit všechny regiony v zemi a stát se nejsilnějším regionálním zpravodajským portálem,“ uvedl autor projektu Česká Drbna Libor Matoušek mladší.

Podle plánu by měly letos přibýt další regiony. Rychlejší rozvoj umožnil podle vydavatelství lednový vstup nového partnera, kterým je Petr Jiřička.

Rozvoj vydavatelství si vyžádal také změny ve struktuře vedení. Novým šéfredaktorem celé zpravodajské sítě se stal Michael Daněk, dříve šéfredaktor Liberecké Drbny. Na tomto postu ho nahradil Luboš Vrabec.

Česká Drbna patří mezi největší regionální zpravodajské severy u nás. Měsíčně ji podle Google Analytics navštěvuje více než 500 tisíc uživatelů. Vznikla v Českých Budějovicích, odkud se postupně rozšiřuje.

-mav-