Economia a Tvrdík ve sporu kvůli pátečnímu textu HN

pátek, 13. dubna 2018, 15:50 Tisk MediaGuru

Kritický text HN k aktivitám CEFC v Česku dává Tvrdík do souvislostí s odmítnutím obchodní spolupráce. Economia to vyvrací.

Titulní strana pátečních Hospodářských novin, 13.4. 2018

Titulní strana pátečních Hospodářských novin, 13.4. 2018

Evropský šéf skupiny CEFC Jaroslav Tvrdík dává páteční titulní text Hospodářských novin (Economia) o aktivitách CEFC do souvislostí s neuzavřením obchodní spolupráce mezi CEFC a Economií. „To takhle asi tři týdny zpátky Vás osloví nejvyšší vedení Economie s nabídkou na kompletní spolupráci. Video o CIF, inzerce o CEFC ve speciálech…vše za krásných cca 10 milionů. Když se to před pár dny rozhodnu odmítnout, hned mám tři strany reklamy zdarma!!! Děkuji HN,“ napsal Tvrdík na svůj twitterový účet. Posléze dodal, že...„ještě před pár dny, na rozdíl od dnešních článků, bylo vedení Economie česko-čínskou spolupráci ochotné propagovat. Zjevně změnili názor. Co je asi tak ten důvod."

Páteční Hospodářské noviny se věnují aktivitám CEFC v Česku a mj. konstatují, že „Tvrdíkovo CEFC narazilo“ a že „velikášské sliby čínských investic v Česku prohrávají s realitou“.

Economia zareagovala na Tvrdíkův tweet prohlášením, ve kterém uvedla, že se důrazně ohrazuje. „Redakční obsah HN vzniká zcela nezávisle na obchodním sdělení. Jednání obchodu Economie s CEFC bylo zcela standardní: inzerce a spolupráce na komerčních projektech (neplést se zpravodajstvím!). CEFC nikdy jednání neodmítlo, naopak posunulo jeho termín. Dnešní reakce CEFC je pokusem o nátlak možného inzerenta na obsah. Na redakční práci to ale nebude mít vliv,“ uvedl vydavatel Hospodářských novin.

-mav-