HN: Číňané asi zůstanou i v televizi Barrandov

pondělí, 23. dubna 2018, 09:45 Aktuality, TV MediaGuru

Zástupci čínské společnosti Citic měli jednat s generálním ředitelem TV Barrandov Jaromírem Soukupem.

Foto: TV Barrandov

Foto: TV Barrandov

Čínská skupina Citic Group může získat majetkový podíl i v mediálních firmách Jaromíra Soukupa. Píší to pondělní Hospodářské noviny, podle kterých je v televizi Barrandov a ve skupině Empresa Media nadále přítomná čínská společnost CEFC.

CEFC podle oficiálních informací držela v Médee 30% podíl a ve skupině Empresa Media, pod kterou patří i TV Barandov, 49% podíl. Loni v září ale CEFC oznámila, že z obou společností vystupuje. Tři zdroje z CEFC ale HN potvrdily, že své podíly v mediálních firmách Jaromíra Soukupa stále vlastní. 

V pátek odpoledne měl Jaromír Soukup jednat v Praze s šéfem CEFC Jaroslavem Tvrdíkem a předsedou představenstva Citic Group Čchang Čen-mingem. Podle HN mělo jít minimálně o druhou schůzku se Citic Group

CEFC Europe se k jednáním se Soukupem nechtěla blíže vyjádřit, informaci HN ale nevyvrátila. 

Citic Group se má v současnosti rozhodovat, ve kterých investicích CEFC chce pokračovat. „Bylo deklarováno ze strany Citicu, že mají zmonitorovány všechny projekty CEFC Europe v České republice. V co nejkratší době se budou snažit založit společný podnik, o němž už je podepsané závazné memorandum," řekl prezidentův kancléř Vratislav Mynář.

-mav-