Lagardere prodává Křetínskému i časopisy ve Francii včetně Elle

středa, 18. dubna 2018, 08:15 Tisk MediaGuru

Mediální akvizice Czech Media Invest nekončí, jedná o koupi části francouzských časopisů Lagardere.

Společnost Czech Media Invest (CMI) oznámila, že ji Lagardere Group udělila exkluzivitu na jednání o prodeji časopisů ve Francii, včetně Elle a s ní spojených produktů, včetně francouzské webové verze tohoto časopisu, dále pak časopiseckých titulů Version Femina, Art & Décoration, Télé 7 Jours, France Dimanche, Ici ParisPublic.

Naopak zpravodajská divize (včetně Europe 1, Paris MatchLe Journal du Dimanche​), stejně jako brand Elle s jeho mezinárodními licencemi, nejsou součástí této plánované transakce.

„Pro společnost Czech Media Invest by tato akvizice přinesla ikonický brand Elle s prokázanou dlouhodobou ziskovostí a tak přispěla k posílení růstové strategie. CMI považuje Francii za jeden z klíčových trhů," uvedl mediální zástupce CMI Daniel Častvaj.

„Tato druhá transakce představuje další milník ve strategické změně, kterou oznámil Arnaud Lagardère 8. března 2018. Výtěžek z tohoto prodeje a z prodeje mezinárodních rozhlasových aktivit bude využit primárně a především k investicím a rozvoji Lagardère Publishing, Lagardère Travel Retail a pro výrobu obsahu," uvedla společnost Lagardere.

Očekává se, že transakce by mohla být podepsána v nadcházejících týdnech. Její parametry budou konzultovány s organizacemi zastupujícími zaměstnance společnosti Lagardère Active. Uzavření obchodu může podléhat schválení ze strany orgánů pro hospodářskou soutěž.

CMI už v úterý oznámila akvizici rádiových stanic od Lagardere Active v Česku, na Slovensku, v Polsku a v Rumunsku.

-mav-