Taste pod svá křídla začleňuje i Lovebrand

čtvrtek, 19. dubna 2018, 09:30 Reklama MediaGuru

Agentura zaměřená na strategie značek Lovebrand je už ve vlastnictví agentury Taste.

Matéz Jindra, Sandra Gligić, Honza Páv, Iveta Oršulíková, foto: Taste

Matéz Jindra, Sandra Gligić, Honza Páv, Iveta Oršulíková, foto: Taste

Digitální agentura Taste získala stoprocentní podíl v agentuře Lovebrand. Zakladatelé Lovebrandu Honza Páv a Matez Jindra zůstávají i nadále konzultanty a připravují firmu na její začlenění do Tastu.

Taste se tak rozšiřuje o další článek, loni oznámila vznik spojením agentur Sun Marketing, Medio Interactive a Digistory.

„Obzvláště mezi e-commerce projekty a středně velkými firmami vidíme zvyšující se zájem o jasné vymezení značky, odlišení se od konkurence, zaujetí zákazníků ne pouze nízkou cenou nebo hledání něčeho hlubšího jako je poslání značky, které namotivuje zaměstnance,” uvedla Sandra Gligić, ředitelka Tastu. Lovebrand v loňském roce pomáhala agentuře Taste nastavit značku. Už tehdy údajně Taste oceňovala systematickou práci Lovebrandu.

Konzultantům z Lovebrand má začlenění pomoci s kapacitou i s celkovým procesem. Na strategie může kreativními koncepty navázat Digistory, Sun povede digitální kampaně a Medio je vyhodnotí a dodá analýzy. „Už delší dobu nás trápí, že musíme odmítat i ty firmy, o které máme velký zájem. Převis poptávek je tedy značný. Od spojení s Tastem si slibujeme mimo jiné pomoc s rozšířením týmu,” uvedl Honza Páv.

Od března rovněž přišla do Lovebrand Iveta Oršulíková, která v Sunu vedla oddělení social media marketingu.

Mezi českými brand buildingovými agenturami je možné pozorovat dva trendy: buď zůstat jako úzce specializovaná jedno nebo dvouhlavá konzultantská firma, anebo rozšířit tým i o exekutivce, kteří navážou na strategické konzultace. Taste Lovebrand zvolil hybridní cestu. „Zachovává si svou autonomii, ale přitom může klientům nabídnout úzkou spolupráci s dalšími agenturami ze skupiny," uvedla firma.

-mav-