Ceny spotů k fotbalovému MS jsou vyšší o 50 %

úterý, 15. května 2018, 07:45 TV, Reklama MediaGuru

Fotbalové MS v Rusku se odehraje bez české účasti, což ovlivní ceny reklamních spotů.

Foto: FIFA

Foto: FIFA

Reklamní spoty k fotbalovému mistrovství světa, které začíná v polovině letošního června, jsou na obrazovce ČT sport oceněny o 50 procent více, než je běžná cena v tomto sezónním období. 

ČT sport počítá s odvysíláním všech 64 zápasů z fotbalového MS, z toho 48 ve skupinách, což znamená přenosy třikrát denně. Hrací časy jsou podle středoevropského času nejčastěji od 14:00, 16:00, 17:00 a 20:00. Mistrovství světa se uskuteční od 14. června do 15. července v Rusku.

Sponzoring u zápasů ve vyřazovacích bojích (čtvrtfinále, semifinále, finále) přijde na 70 tisíc Kč (10vteřinová stopáž). Ceny by za sponzoring i za klasické reklamní spoty byly vyšší v případě zápasů české reprezentace. Fotbalisté České republiky se ale na závěrečný turnaj neprobojovali.

Speciální operace v podobě sponzoringu časomíry, product placementu či soutěží (SMS, internet) platí pouze pro oficiální partnery FIFA.

Každé utkání předcházejícího fotbalového MS v Brazílii sledovalo v průměru 364 tisíc diváků (15+), utkání v prime-time v průměru sledovalo 466 tisíc diváků. Zásah (reach) všech přenosů představoval 4,3 milionu diváků. MS ve fotbale dokáže ve velkém oslovit i diváky, kteří běžně televizi nesledují a jsou hůře zasažitelní TV reklamou – nadprůměrně MS sledovali muži, lidé s vyššími příjmy i vzděláním.

-mav-