Media Bohemia se stane přímým vlastníkem dalších rádií

pátek, 1. června 2018, 07:50 Rádio MediaGuru

Společnost Media Bohemia zjednodušuje svoji strukturu, má se stát přímým vlastníkem několika rádií.

Foto: Photospin

Foto: Photospin

Společnost Media Bohemia, jednička tuzemského regionálního komerčního vysílání, se stane přímým vlastníkem několika dalších rádií, která teď vlastní zprostředkovaně. Radu pro rozhlasové a televizní vysílání žádá o souhlas zfúzovat se společnostmi Radio Černá Hora II,  Rádio Dobrý den, AZ Radio a František Vostál. Ve všech uvedených společnostech je Media Bohemia už teď jediným vlastníkem.

Výsledkem fúze, v rámci které se Media Bohemia stane nástupnickou společností a uvedené firmy zaniknou, bude tak to, že Media Bohemia bude přímo vlastnit Radio Černá Hora, Rock Radio (2 regionální licence), Hitrádio FM (1 regionální licence), dále Hitrádio City a Hitrádio Vysočina.

Celkově to bude znamenat, že ve struktuře firmy budou všechna Hitrádia, většina Rock Rádií, Fajn radia, Blaník a Radio Černá Hora přímo ve vlastnictví Media Bohemia. 

Menšinové podíly má Media Bohemia ještě ve společnosti Gama Media (provozovatel Rock Radia), První rozhlasová (Oldies) a poloviční podíl ve společnosti Radiozet (Zet).

Na stávající vlastnictví rozhlasových stanic, včetně skupiny Media Bohemia, se můžete podívat v infografice, která je k dispozici zde

-mav-