Prima ukončí Ano, šéfe!, s Pohlreichem chystá novinku

čtvrtek, 31. května 2018, 09:36 TV MediaGuru

Po deseti letech ukončí televize Prima natáčení pořadu Ano, šéfe!.

Ano, šéfe!, foto: FTV Prima

Ano, šéfe!, foto: FTV Prima

Televize Prima se po téměř deseti letech rozhodla ukončit natáčení pořadu Ano, šéfe!, jehož hlavní tváří je kuchař Zdeněk Pohlreich. V těchto dnech natáčí poslední díly, které ještě odvysílá v jarní sezóně, informovala mluvčí televize Jana Mrákotová. Prima ale chystá se Zdeňkem Pohlreichem, který se objevuje i v jiných gastronomických pořadech TV Prima, novinku. O jaký pořad půjde, zatím Prima neupřesnila. 

„O Zdeňku Pohlreichovi v nadsázce říkáme, že je naším rodinným stříbrem, a my rozhodně nemáme v plánu se o něj připravit. Jen jsme v tomto případě vyhověli Zdeňkovu přání – v nejlepším přestat. Ano, šéfe! tedy opravdu spěje do svého finále, ale se Zdeňkem chystáme nový pořad, o kterém budeme jeho fanoušky včas informovat,“ vysvětlil Marek Singer, generální ředitel Prima Group. Dodal, že pořad Ano, šéfe! byl od počátku postaven na Zdeňku Pohlreichovi, a proto ani televize neuvažovala, že by do pořadu Ano, šéfe! obsadila někoho jiného.

„Všechno má svůj začátek, ale i konec. A já si stojím za tím, že v nejlepším se má přestat. Proto jsem rád, že mi Prima vyšla vstříc a na konci jsme se dohodli. Ano, šéfe! mám určitě spojené s mým prvním setkáním s televizním světem, ale také s někdy až neuvěřitelnými lidskými příběhy a osudy. A na některé se fakt zapomenout nedá,“ říká o konci pořadu hlavní protagonista Zdeněk Pohlreich.

Ano, šéfe! se začalo natáčet v roce 2008 a poprvé se objevilo na obrazovkách v roce 2009. Dlouhodobě patří k nadprůměrně sledovaným pořadům TV Prima. Kuchař Zdeněk Pohlreich v něm navštěvuje restaurační zařízení a napravuje jejich nedostatky. V letošním roce sleduje pořad v druhém prime-timovém okně od 21:30  v průměru více než 400 tisíc diváků, podíl pořadu se pohybuje kolem 12 % (D15+).

Koncept „nápravy" ale Prima s ukončením pořadu Ano, šéfe! opustit nechce. V současnosti chystá novinku s restauratérkou Jitkou Pagana a jejím italským synem Santem. V pořadu pomáhají neprosperujícím restauracím i hospodám.

Prima už ve středu informovala, že jarní sezóna je také poslední pro pořad Očima Josefa Klímy. Jeho tvůrce, novinář Josef Klíma, se rozhodl odejít do jiného média s celým svým týmem. Pravděpodobně míří do Televize Seznam, která staví reportérský tým.

-mav-