Barrandov může přijít s kanálem Barrandov News

čtvrtek, 7. června 2018, 13:10 TV MediaGuru

RRTV souhlasí s tím, že se stanice Barrandov Family může přejmenovat na Barrandov News.

Foto: TV Barrandov

Foto: TV Barrandov

Televizní skupina Barrandov by mohla přijít s kanálem Barrandov News. Radu pro rozhlasovou a televizní vysílání (RRTV) totiž požádala o souhlas s přejmenováním své současné stanice Barrandov Family na Barrandov News. Rada tento souhlas udělila. O změně licenčních podmínek této stanice zatím nejednala.

Provozovatel TV Barrandov si už v letošním dubnu požádal o udělení ochranné známky na název Barrandov News.  Zda to může znamenat, že skupina Barrandov by mohla přijít s vlastním zpravodajským kanálem, zatím není jasné. Televizní skupina Barrandov na náš dotaz uvedla, že se neustále rozvíjí a hledá mezery na trhu. „Konceptů, co se týká budoucí podoby jednotlivých stanic, máme připravených více a tady tento je jeden z možných. Blíže to nechceme komentovat," reagovala mluvčí televize Marie Opálková.

Podle našich neoficiálních informací může být Barrandov News jedním z možných řešení, jak dále směrovat kanál Barrandov Family. Pokud by se provozovatel pro obsahovou změnu rozhodl, pravděpodobnější se jeví cesta zpravodajsko-publicistického kanálu, nebo profilace připomínající bývalou stanici Z1

Nešlo by o první změnu Barrandov Family. Stanice totiž původně odstartovala jako Barrandov Muzika, poté se přejmenovala na Barrandov Family. V současnosti nabízí převážně pořady vlastní tvorby TV Barrandov.

-mav-