Nova vrátí show Hlas, chystá i Farmář hledá ženu

pátek, 22. června 2018, 07:00 TV MediaGuru

Nova zahájila casting na pěveckou reality show Hlas, kterou naposledy vysílala v roce 2014.

Hlas Česko Slovenska, foto: TV Nova

Hlas Česko Slovenska, foto: TV Nova

Televize Nova se vrhla na přípravy pořadů reality show, které už čeští diváci znají. Aktuálně probíhající castingy naznačují, že do vysílání komerční televizní jedničky se vrátí pěvecká reality show Hlas Česko Slovenska. Ta se naposledy vysílala v roce 2014, Nova ji uvedla ve spolupráci se sesterskou televizí Markíza.

Nova rozběhla i casting na seznamovací reality show Farmář hledá ženu. Dosud se vysílala převážně na obrazovkách TV Prima

Vzhledem k tomu, že oba castingy teprve začínají, tyto pořady by se mohly objevit ve vysílaní zřejmě až v roce 2019.

Na rozdíl od formátu Superstar se show Hlas liší tím, že porotci při hodnocení jsou k soutěžícím zády a rozhodují se pouze na základě jejich hlasu. Koncept pořadu také počítá s vytvářením týmů, které si na základě hlasových kvalit sestavují porotci (a zároveň kapitáni) těchto týmů. 

První řadu Hlasu ČeskoSlovenska uvedla Nova na jaře 2012. Pořad dosáhl průměrné sledovanosti 1,119 mil. diváků nad 15 let s podílem 28,86 %. V cílové skupině 15-54 let, na kterou Nova programuje, představoval podíl pořadu 34 %. Druhou řadu show Hlas sledovalo v průměru 660 tis. diváků (15+), podíl v divácké skupině 15-54 činil 26 %.

-mav-