Prima: Nedělní Očima Josefa Klímy bylo poslední

pondělí, 4. června 2018, 16:20 Aktuality, TV MediaGuru

Prima nakonec ukončila vysílání pořadu Očima Josefa Klímy k 3. červnu. Roli údajně hrají i výsledky pořadu.

Očima Josefa Klímy, foto: TV Prima

Očima Josefa Klímy, foto: TV Prima

Televize Prima oznámila, že vysílání pořadu Očima Josefa Klímy nakonec ukončila k 3. červnu 2018. Josef Klíma měl v dopise z 30. května vedení televize sdělit, že chce 24. června definitivně ukončit vysílání pořadu Očima Josefa Klímy. Televize Prima se rozhodla ukončit vysílání pořadu s platností k 3. červnu 2018.  

„Velmi rádi tímto krokem poskytujeme Josefu Klímovi a jeho týmu dostatečný prostor pro přípravu na přechod na nové působiště, a proto netrváme na tom, aby pořad vyráběl do konce června. Důležitým důvodem ukončení již 3.6. jsou samotné výsledky sledovanosti pořadu, které ekonomicky další výrobu ztrátového pořadu nedovolují. Programové změny budou divákům včas oznámeny," uvedl za televizi Prima Adam Halmoši. 

Prima už v minulém týdnu ve společném prohlášení s Josefem Klímou uvedla, že Josef Klíma se rozhodl odejít s týmem televizního pořadu do jiného média. Kam má namířeno, sděleno nebylo. Podle našich informací má Josef Klíma nastoupit do Televize Seznam. Provozovatel Televize Seznam zatím tuto informaci nekomentoval, tisková mluvčí pouze uvedla, že televize staví reportérský tým a že jména reportérů zveřejní až ve vhodný čas.

Josef Klíma začal se svým pořadem na Primě v lednu v roce 2014. V letošním roce se vysílá v pozdějším prime-time jednou týdně. Průměrná letošní sledovanost pořadu dosahuje cca 270 tis. diváků starších 15 let (podíl 9 %).

-mav-