Třetí řadu První republiky nasadí ČT už na podzim

pondělí, 2. července 2018, 07:30 TV MediaGuru

Podzimní vysílání České televize počítá s novým pokračováním seriálu První republika.

První republika III, foto: Česká televize

První republika III, foto: Česká televize

Už v letošním podzimním vysílání České televize se objeví třetí řada seriálu První republika. ČT na filmovém festivalu v Karlových Varech sdělila, že pokračování seriálu zahájí od září. Třetí řada bude mít 13 dílů, předcházet jí bude tzv. nultý díl, který divákům připomene děj i vztahy dosavadních dvou sérií. Zároveň tvůrci prozradili, že už nyní shání peníze na čtvrtou řadu. 

Třetí řada je časově situována do 30. let 20. století – do doby hospodářské krize a prohlubujících se národnostních konfliktů mezi českými a německými občany země. Kromě rodinných dramat a vztahových zvratů bude seriál pracovat i s linií dobových kauz (například metanolové nebo nacionalistické) a také vykreslovat atmosféru prostřednictvím tance a sportu, a to zejména s důrazem na swing a box. V seriálu nemá znovu chybět kriminální linka.

Natáčení seriálu skončilo koncem června, probíhalo od letošní zimy v lokacích Kutné Hory, Třebízi, zámku Ploskovice, Vinařicích u Kladna, v Praze, Terezíně, Veltrusích nebo Lichocevsi. 

V seriálu nadále účinkují Jiří Vyorálek, Stanislav Majer, Ján Koleník, Veronika Arichteva, Katarína Šafaříková, Adam Mišík či Kristýna Boková, vrací se Michaela Maurerová.

Druhou řadu seriálu První republika vysílala Česká televize loni na podzim. V průměru ji zhlédlo 904 tis. diváků starších 15 let (podíl 24 %). První řadu seriálu První republika odvysílala ČT v roce 2014. Průměrná sledovanost dosáhla 1,3 mil. diváků starších 15 let při 34% podílu na sledovanosti.

Česká televize představila na filmovém festivalu také seriály Labyrint III, který rovněž půjde do podzimního vysílání. Naopak seriál Zkáza Dejvického divadla se objeví až na jaře 2019. 

-stk, -mav-