ÚOHS: Czech Media Invest může převzít rádia Lagardere

čtvrtek, 28. června 2018, 20:00 Aktuality, Rádio MediaGuru

Úřad na ochranu hospodářské soutěže souhlasí s tím, aby rádia od Lagardere převzala Czech Media Invest.

Zdroj: Lagardere Active ČR

Zdroj: Lagardere Active ČR

Úřad na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil  spojení společností Czech Media Invest na straně jedné, a Radio Bonton, Regie Radio MusicInfinitiv, na straně druhé. Společnost Czech Media Invest bude vykonávat nepřímou výlučnou kontrolu nad uvedenými společnostmi.

„Činnost spojujících se stran se překrývá velmi marginálně (v oblasti prodeje inzertního prostoru na internetu), když v hlavních oblastech podnikání nabývaných společností (tj. v provozování rozhlasového vysílání a mediálního zastoupení rozhlasových stanic) společnost Czech Media Invest dosud nepůsobí," konstatoval ÚOHS.

Společnost Infinitiv je hlavním vlastníkem společností Evropa 2 a Frekvence 1, společnost Rádio Bonton kontroluje stejnojmenné rádio. 

Společnosti Czech Media Invest (CMI) a Lagardere Group oznámily letos v dubnu, že se dohodly na podmínkách prodeje rozhlasových stanic, které nyní Lagardere vlastní v České republice, Polsku, Slovensku a Rumunsku. Na českém trhu se jedná o rozhlasové stanice Evropa 2, Frekvence 1, Radio Bonton, Dance Radio či Rádio Pigy. Z poloviny také vlastní Radio Zet. Lagardere patří k největším hráčům na rádiovém trhu s podílem cca 20 % na poslechovosti. Vlastní také přes Regie Radio Music 50% podíl v zastupitelství Radiohouse, které je nejsilnějším hráčem na rozhlasovém reklamním trhu.

Czech Media Invest je hlavní společností, přes kterou Daniel Křetínský a Patrik Tkáč vlastní na českém trhu mediální společnosti Czech News Center a Czech Radio Center.

-mav-