ČT chystá novou reality show Peče celá země

pondělí, 23. července 2018, 07:35 TV MediaGuru

Česká televize adaptuje úspěšný britský formát The Great British Bake Off.

Logo pořadu Peče celá země, foto: ČT

Logo pořadu Peče celá země, foto: ČT

Česká televize připravuje do vysílání nový formát reality show. Jde o pořad vysílaný ve Velké Británii pod názvem The Great British Bake Off, který se zaměřuje na soutěžení amatérských pekařů. ČT v současnosti vyzývá ve svém vysílání soutěžící, aby se do soutěže přihlásili.

V Česku by se měl pořad vysílat pod názvem Peče celá země. V soutěži se utkávají amatérští pekaři z celé země, kteří se snaží přesvědčit porotu o svých dovednostech. Pořad mj. staví na pestrosti regionálních a domáckých receptů. „Pojďte se spolu s námi vypravit na pomyslný a mlsný výlet do všech krásných míst naší země, odkud k nám přijede deset soutěžících, aby nám předvedli nejen to, jak jsou šikovní u trouby, ale aby se také pochlubili a ukázali nám všem ostatním, jaké dobroty se v jejich kraji dají ochutnat," avizuje v průvodním představení ČT. Soutěž není určena pro profesionální pekaře, hlásit se do ní mohou účastníci starší 16 let.

Peče celá země, foto: ČT

Peče celá země, foto: ČT

Televizní soutěž The Great British Bake Off (zkráceně Bake Off) produkuje v Británii  Love Productions. Soutěžící jsou postupně vyřazováni, o vítězovi rozhodne finále. Show se poprvé vysílala v roce 2010. První čtyři série nabídla BBC 2, poté se soutěž pro velký divácký zájem přesunula na BBC 1. Vysílací práva si později zajistil britský kanál Channel 4. Pořad se už rozšířil do dvaceti zemí. Popularita pořadu vedla také ke vzniku jeho dalších odvozených verzí: juniorský Bake Off pro děti či verze pro profesionální pekaře.

Česká televize si práva na vysílání pořadu zajistila na loňském veletrhu MipTV v Cannes. Pro české diváky půjde o nový formát reality show, pořad se u nás zatím nevysílal. Vzhledem k tomu, že teprve začínají castingy, ve vysílání ČT by se soutěž pravděpodobně mohla objevit nejdříve v roce 2019.   

-mav-