ČT získala práva na jeden zápas týdně první fotbalové ligy

čtvrtek, 19. července 2018, 15:05 Aktuality, TV MediaGuru

Většina zápasů první fotbalové ligy bude na placené televizi, jeden zápas týdně se ale objeví na ČT sport.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Česká televize bude každý pátek vysílat na ČT sport živě zápasy nejvyšší české fotbalové soutěže. Česká televize ve čtvrtek uvedla, že od společnosti O2 TV získala pro sezóny 2018/19 a 2019/20 práva na páteční volbu ze zápasů nejvyšší české fotbalové ligy i práva na společné vysílání přímého přenosu finále Ligy mistrů UEFA a Superpoháru UEFA.

Jak už jsme dříve informovali, O2 TV si pro nadcházející tři ročníky zajistila práva na všechny zápasy první fotbalové ligy. 

Každé úterý a středu nabídne ČT sport také divákům sestřihy z právě odehraných utkání Ligy mistrů. Fotbalové vysílání z nejvyšší domácí soutěže pak doplní také tradiční pořady Fotbal extra a Dohráno.

První přímý přenos z domácí ligy nabídne ČT sport výjimečně v pondělí 23. července od 18 hodin, a to utkání Ostrava-Jablonec. V následujících týdnech bude vysílání ČT sport pokračovat přenosy pátečních zápasů.

Diváci na programu ČT sport také uvidí zápasy z druhé nejvyšší fotbalové soutěže Fortuna Národní ligy a přímé přenosy z pohárové soutěže MOL cup.

Kromě nově nabytých práv má Česká televize rovněž do roku 2022 zajištěna práva na zápasy české fotbalové reprezentace a na zápasy Evropské ligy s právem první volby do roku 2021. Vlastní i práva na zápasy v nové soutěži Liga národů UEFA, závěrečný turnaj Euro 2020 a mistrovství světa z Kataru v roce 2022.

-mav-