Óčko: Růstu obratu a zisku pomáhají i netelevizní aktivity

pátek, 13. července 2018, 07:35 TV MediaGuru

Rozšiřování aktivit kolem značky hudební televize Óčko se odráží i v hospodářských výsledcích.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Na hospodářské výsledky společnosti Stanice O, provozovatele hudebních stanic Óčko, mají stále větší vliv i netelevizní aktivity, ukazují výsledky společnosti za rok 2017. Stanice O loni zvýšila tržby na 152 mil. Kč (meziročně +14 procent) a čistý zisk představoval téměř 7 mil. Kč (meziročně +125 %).

„Navýšení obratu společnosti i její hospodářský výsledek v roce 2017 potvrzuje rostoucí význam aktivit mimo vlastní televizní vysílání, zejména eventů pořádaných pod hlavičkou Óčko Promotion," uvádí společnost ve výroční zprávě za rok 2017. Konstatuje zároveň, že pro výnos z prodeje reklamy je nadále zásadní spolupráce se společností Media Club, současně ale roste podíl přímého obchodu společnosti a jejích dalších příjmových zdrojů na celkových výnosech. 

„Právě rostoucí podíl vlastních inzertních a neinzertních výnosů ukazuje trend posilování ekonomické nezávislosti společnosti, která hledá doplňkové obchodní modely mimo tradiční televizní trh," stojí dále ve zprávě.

Pod hlavičkou Óčka vysílají celoplošné stanice Óčko, Óčko Star (dříve Óčko Gold) a Óčko Expres (v pozemním vysílání dostupná v Regionální síti 8). Do reklamního prodeje, zajišťovaného společností Media Club, jsou zařazeny stanice Óčko a Óčko Star. V loňském roce se pozice těchto stanic na televizním trhu nezměnily. Podíl Óčka překročil ve skupině 15-54 hodnotu 0,8 %, podíl Óčko Star představoval v téže divácké skupině téměř 0,5 %.

-mav-