Ohnivý kuře se loučilo s podílem 15 procent

úterý, 3. července 2018, 10:30 TV MediaGuru

Letošní závěrečná řada seriálu nebyla divácky tak sledovaná jako jeho úvodní řady.

Závěrečný díl seriálu Ohnivý kuře, foto: FTV Prima

Závěrečný díl seriálu Ohnivý kuře, foto: FTV Prima

Letošní jarní řada seriálu Ohnivý kuře dosáhla průměrné sledovanosti 600 tisíc diváků starších 15 let, což představovalo 15% podíl na sledovanosti. Stejného podílu na sledovanosti dosáhla jarní řada seriálu také v diváckých skupinách 15-69 a 15-54. Nejsledovanějším dílem jarní řady byl závěrečný díl, vysílaný 28. června.

Šlo tak o divácky nejslabší řadu seriálu, který poslední dva a půl roku patřil ke stěžejním pořadům Primy a k základním kamenům jejího hlavního vysílacího času. Prima už na začátku letošního roku oznámila, že po prázdninách se seriál do vysílání nevrátí.

První sezóny seriálu Ohnivý kuře byly velmi úspěšné, seriál často atakoval hranici milionu diváků starších 15 let (průměrný podíl na sledovanosti 26 %). Zlom nastal loni na podzim, kdy se sledovanost začala snižovat. Celkově, za všechny odvysílané díly, zhlédlo seriál v průměru 823 tisíc diváků. Nejsledovanějším dílem byla epizoda vysílaná 1. března 2017. Vidělo ji 1,18 mil. diváků (podíl 27,7 %, D15+). 

Prima do vysílání připravuje nové seriály, které by mohly Ohnivý kuře nahradit. Do podzimního vysílání Primy míří komediální seriál Krejzovi, ve výrobě je také komediální seriál Tátové na tahu.

-mav-