PNS a Mediaservis hledají na doručování novin 500 lidí

středa, 18. července 2018, 22:35 Aktuality, Tisk MediaGuru

Distribuční společnosti, které se potýkaly s potížemi při doručování předplacených novin, stále hledají lidi do doručovací sítě.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

PNS a Mediaservis stále hledá zhruba 500 pracovníků pro roznášku předplacených novin, adresných zásilek i letáků. Spustily další část náborové kampaně, kde cílí nejen na pěší doručovatele, ale i na motorizované. Firmy měly začátkem roku problémy s doručováním části zásilek poté, co službu převzaly po České poště.

PNS a Mediaservis pro doručování novin a zásilek zaměstnávají celkem kolem 10.000 lidí. Podíl úspěšně doručovaných tiskovin je nyní podle firem 99,9 procenta. Největší zájem o nové lidi mají v Praze, na střední Moravě, v některých oblastech jihu Moravy a v jižních Čechách.

„Ve zmíněných oblastech řešíme problémy s nedostatkem pracovních sil dlouhodobě. Hledáme pracovníky na dlouhodobou spolupráci, ale přijímáme i studenty či zájemce o brigádu," uvedl mediální zástupce firmy Vít Kurfürst.

PNS a Mediaservis distribuci zhruba 250.000 předplacených novin denně převzaly na začátku roku po České poště. Kvůli nedostatku doručovatelů se ale zpočátku významná část tiskovin k zákazníkům nedostala, v lednu nebylo podle firem doručeno zhruba pět procent novin.

PNS, která je největším tuzemským distributorem tisku, nedávno oznámila koupi Mediaservisu. Akvizici již schválil antimonopolního úřadu a měla by být dokončena během několika týdnů.

-čtk-