Sorrell v akvizici MediaMonks uspěl i nad WPP

pátek, 13. července 2018, 18:35 Reklama MediaGuru

Dřívější šéf skupiny WPP Martin Sorrell porazil svou bývalou firmu v přetahované o agenturu MediaMonks.

Martin Sorrell, foto: WPP

Martin Sorrell, foto: WPP

Martin Sorrell koupil nizozemskou digitální reklamní firmu MediaMonks za 300 milionů euro. Akvizice má být symbolem Sorrellova návratu do reklamního průmyslu poté, co Sorrell musel odejít z čela WPP. Informuje o tom online verze deníku The Guardian. Sorrellovi se v souboji o digitální agenturu podařilo porazit i WPP, která byla jednou z několika firem usilujících o MediaMonks

Sorrell se na koupi nizozemské firmy dohodl i přesto, že obdržel dopis od právníků WPP, podle kterého údajně porušil smlouvu o zachování důvěrnosti, protože měl znát detaily o firmě MediaMonks ještě z doby, kdy pracoval pro WPP. Sorrell obvinění popírá.

„Je to významný krok v budování digitální agentury nové éry," řekl Sorrell.  Kořeny nově získané společnosti leží údajně zcela v nových médiích, datech, obsahu a technologiích. „Naším dalším krokem bude budování této platformy a přidání datové analýzy a nákupu digitálních médií," nastínil. 

Sorrell po odchodu z WPP převzal v červnu firmu Derriston, kterou přejmenoval na S4 Capital. Právě ta je kupujícím zmíněné firmy MediaMonks.

-mav-