Vogue na českém trhu odstartuje 17. srpna

pondělí, 2. července 2018, 10:30 Tisk MediaGuru

Magazín Vogue vyjde poprvé po polovině srpna, prodejní cenu stanovil vyšší než přímá konkurence.

Zdroj: V24Media

Zdroj: V24Media

První číslo československé edice módního magazínu Vogue vyjde v pátek 17. srpna 2018. Tištěný náklad je stanoven na 38 tisíc kusů. Prodejní cena představuje na českém trhu 129 Kč a na slovenském 5,49 EUR. Vyplývá to z informací, které na dotaz MediaGuru.cz poskytla vydavatelská společnost V24 Media.

Třicet dní před vydáním tištěného časopisu, tj. 18. července, zahájí Vogue činnost na facebookovém a instagramovém profilu, kde by se měly začít objevovat materiály z historie Vogue, tak z příprav první československé Vogue. Aktivovány budou i webové stránky Vogue.cz, pouze ale s odpočtem dnů do startu, jejich plný provoz by měl začít také 17. srpna.  

Ke spuštění Vogue se také připravuje výstava s názvem „První vydání“. Ta se uskuteční v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Praze ve dnech 17. 8. až 9. 9. a zpracuje první číslo československé Vogue v širších historicko-uměleckých souvislostech. Autorem konceptu výstavy je kreativní ředitel časopisu Jan Králíček, kurátorem Adam Štěch; Jan Kloss a Matěj Činčera ze skupiny OKOLO se postarají o architektonické a grafické řešení.

Šéfredaktorkou časopisu je Andrea Běhounková, bývalá šéfredaktorka časopisu Elle. Inzertní tým řídí Marie Jarosová. Redakci tvoří mj. Jan Králíček, Penelope Klepalová, Jakub Straka, Josef Šlaich či Martin Váša. Zakladatelkou a ředitelkou časopisu je Michaela Seewald, zakladatelem a generálním ředitelem Fabrice Biundo.

Pro srovnání: zřejmě nejpřímější konkurent Vogue na českém trhu, magazín Elle, tiskne v nákladu kolem 50 tis. kusů a prodává se za 99,90 Kč, resp. nově zvýšil prodejní cenu na 109,90 Kč.

-mav-