Skylink vypne stanice Primy a Novy v zahraničí

pátek, 3. srpna 2018, 10:55 Aktuality, Tisk MediaGuru

Skylink se odvolal proti rozhodnutí soudu, do finálního rozhodnutí se nebude k věci dále vyjadřovat.

Foto: Skylink

Foto: Skylink

Společnost M7 Group SA, provozovatel satelitní televizní platformy Skylink, pozastavila možnost aktivovat slovenské služby Skylinku u prodejců v České republice a české služby Skylinku u prodejců na Slovensku.

Jde o reakci na nedávná rozhodnutí soudu o vydání předběžných opatření. Společnosti FTV Prima a TV Nova se obrátily na soud proto, aby zabránily Skylinku šířit kanály v zahraničí.

„Vzhledem k tomu, že nám záleží na konstruktivní spolupráci s komerčními vysílateli, rozhodli jsme se s okamžitou platností pozastavit možnost aktivace slovenských služeb Skylinku u všech prodejců v České republice a rovněž možnost aktivace českých služeb Skylinku u všech prodejců na Slovensku," uvedla společnost Skylink v tiskové zprávě.

Domnívá se ale, že kroky společnosti jsou v souladu s právem Evropské unie a se smluvními závazky vůči vysílatelům. „Komerční televize mají jiný názor," dodala.

O věci rozhodne Městský soud v Praze, u kterého společnosti FTV Prima, TV Nova a Markíza-Slovakia podaly návrhy na nařízení předběžného opatření, kterým soud vyhověl. Společnost M7 Group SA se proti usnesení vydanému na návrh FTV Prima u soudu v zákonné lhůtě odvolala a odvolá se i proti usnesením vydaným na návrh TV Nova a Markíza-Slovakia. Do vydání finálního rozsudku se nebude k této věci dále vyjadřovat.

-mav-