Třetí řada seriálu První republika zahájí v pátek 7. září

čtvrtek, 23. srpna 2018, 15:00 Aktuality, TV MediaGuru

Pokračování seriálu První republika se ve vysílání České televize objeví od pátku 7. září.

První republika III, foto: ČT

První republika III, foto: ČT

Od pátku 7. září 2018 začne Česká televize vysílat třetí řadu seriálu První republika. Objeví se každý pátek ve vysílání ČT1 od 20:00. Dějová linka rodinné ságy se odehrává mezi podzimem 1930 až létem 1931. Třináct nových dílů přinese kriminální zápletky nebo milostný trojúhelník.

Tvůrci se nechali inspirovat reáliemi počátku třicátých let dvacátého století. Zajímalo je vztahové napětí mezi tělovýchovnými spolky Sokolů a německých Turnerů i sílící taneční éra swingu. „V této sérii jsme připravili jednu velkou atrakci, u které jsem nečekal, že bude tak pohlcující, a i proto boxu v průběhu natáčení podlehl celý štáb. Herci absolvovali několikaměsíční přípravu v boxerském klubu u mistra Evropy Rosti Osičky,“ uvedl Biser A. Arichtev.

„Historie nezadržitelně posunuje hrdiny a příběhy První republiky do těžkých let hospodářské krize a prohlubujících se národnostních konfliktů mezi českými a německými občany země,“ říká kreativní producent Jan Maxa. „Je až s podivem, jak situace téměř devadesát let staré kopírují
dnešek. Nejen vzrůstající rozdělení společnosti, ale třeba problémy s držením zbraní nebo otráveným alkoholem,“ doplňuje vedoucí projektu David Musil.

Druhou řadu seriálu První republika vysílala Česká televize loni na podzim. V průměru ji zhlédlo 904 tis. diváků starších 15 let (podíl 24 %). První řadu seriálu První republika odvysílala ČT v roce 2014. Průměrná sledovanost dosáhla 1,3 mil. diváků starších 15 let při 34% podílu na sledovanosti. Tvůrci seriálu letos v Karlových Varech uvedli, že pracují na přípravách čtvrté řady.

První republika III

  • autoři projektu: Filip Bobiňski, Jan Coufal, Petr Šizling
  • scénář: Jan Coufal
  • režie: Biser A. Arichtev
  • vedoucí projektu: David Musil
  • výkonný producent ČT: Jan Rolínek
  • kreativní producent ČT: Jan Maxa
  • producenti: Filip Bobiňski a Petr Šizling
  • pro ČT vyvinula a vyrábí: Dramedy Productions
  • hrají: Jiří Vyorálek, Kristýna Boková, Ján Koleník, Veronika Arichteva, Stanislav Majer, Katarína Šafaříková, Bořek Joura, Brigita Cmuntová, Adam Mišík, Vladimír Polívka, Jan Vlasák, Robert Urban, Svatopluk Skopal, Tomáš Töpfer, Zdena Studenková, Petr Stach, Maroš Kramár, Petra Jungmanová, Taťjana Medvecká, Michaela Maurerová, Marika Šoposká, Petr Vondráček, Miroslav Vladyka a další

-mav-