Zpravodajství rádií Expres a Classic řídí Nikola Bojčev

pátek, 31. srpna 2018, 10:20 Aktuality, Rádio MediaGuru

Zpravodajský obsah se má výrazněji objevit v rádiích, která většinově vlastní Seznam.cz.

Nikola Bojčev na prezentaci Seznam.cz

Nikola Bojčev na prezentaci Seznam.cz

Nikola Bojčev se stal šéfredaktorem zpravodajství rádií Expres FM a Classic Praha, ve kterých získala v červnu většinu společnost Seznam.cz. Do rádií Seznamu přichází z Českého rozhlasu. Na čtvrtečním setkání s obchodními partnery Bojčev sdělil, že pod jeho vedením vzniká nový zpravodajský tým. Už dříve deklarovaným záměrem obou rádií je zavést do vysílání původní zpravodajský obsah, který má čerpat ze zdrojů majetkově propojené Televize Seznam a z internetového zpravodajství Seznam Zprávy.

„Chtěli bychom citlivě vstoupit do vysílacího schématu obou rádií. Po nastartování zpravodajství bychom přistoupili k publicistickým pořadům se zapojením osobností, které Seznam má. To je krok dva,“ uvedl Bojčev. Aktuálním cílem je podle jeho slov nabídnout ucelený zpravodajský servis (domácí a zahraniční zprávy, počasí, ekonomika, sport). Do týmu mají přijít lidé se zkušenostmi s rádiovým vysíláním, konkrétně zmínil Romanu Navarovou. Hlavní zpravodajskou relaci mají rádia vysílat ve 12:00 a v 17:00.

Pražskou stanici Express FM poslouchá podle dat Radio projektu za 1. a 2. kvartál letošního roku 39 tisíc posluchačů denně a 67 tisíc posluchačů týdně. Stanici Classic, která se zaměřuje na vážnou hudbu, poslouchá denně 14 tisíc a týdně 25 tisíc posluchačů.

-mav-