CPex zvyšuje objem reklamy, zařadí nové formáty

středa, 26. září 2018, 11:45 Internet & Mobil MediaGuru

Sdružení tuzemských provozovatelů online médií pro prodej reklamy pomocí RTB představilo své novinky.

Matěj Novák na setkání CPex, foto: MediaGuru.cz

Matěj Novák na setkání CPex, foto: MediaGuru.cz

Sdružení online vydavatelů Czech Publishers Exchange (CPex) si letos v září připomíná páté výročí své existence. Podle ředitele CPex Matěje Nováka se za toto období posunula jeho nabídka k větší prémiovosti reklamních formátů. CPex tak pokračuje v nastoleném směru „programmatic premium", který avizoval už před dvěma roky. 

Jak na úterním setkání s členy sdružení a obchodními partnery uvedl Matěj Novák, nabídka formátu branding přes CPex je letos na dvojnásobku loňských čísel. To samé platí i o video formátu. „V programatiku jsou i velké pěkné formáty. Inzerenti dostávají po čem touží, média dostávají zaplaceno, eCMP (efektivní cena za tisíc zobrazení, pozn. red.) roste," přiblížil Novák.

„CPex má prémiový přístup díky integracím. Většina aukcí, které děláme, se odvíjí přes pokročilou integraci  typu header bidding nebo server-to-server. Celé inventory se nabízí v RTB systému. Neděláme doprodej nevyprodaného inventory, jde o plnohodnotný kanál prodeje reklamních ploch," popsal dále Matěj Novák

Objem reklamních investic, který přes CPex proteče, má v posledním roce růst na úrovni 30 procent

Nově se v nabídce CPex objeví formát interscroller (obsah reklamního sdělení se odkrývá scrollováním), který by měl být dostupný na více než 50 webech s objemem přes 200 tisíc generovaných impresí měsíčně. Novinkou má být od letošního října i mobilní slide-up. Připravuje se i nový návrhář kreativ či analýza afinity.  

CPex je sdružení provozovatelů online médií, které zpřístupňuje reklamní plochy zadavatelům pomocí technologie RTB. Z prvních top deseti provozovatelů českého internetu jich CPex sdružuje devět (Mafra, CNC, Adactive-VLM, Tiscali Media, Hyper Media, Impression Media, Economia, Heureka a FTV Prima). Celkem mají weby zapojené do CPex oslovit 85 % české internetové populace.

-mav-