Golf Channel chce pod sebe stáhnout všechny golfové TV přenosy

úterý, 25. září 2018, 10:45 TV MediaGuru

Nedávná akvizice golfového televizního kanálu má znamenat i zájem nabídnout na jedné stanici všechny golfové akce.

Zleva: Pavel Poulíček, Petr Dědek a Edita Hanušová, foto: Golf Channel

Zleva: Pavel Poulíček, Petr Dědek a Edita Hanušová, foto: Golf Channel

Televizní golfové přenosy ze všech významných tuzemských i mezinárodních turnajů chce do svého vysílání zařadit televizní kanál Golf Channel, jehož novým majitelem se nedávno stal Petr Dědek. Na úterním setkání s partnery a novináři to uvedl ředitel televize Pavel Poulíček.

„Jestli se něco bude sledovat na placeném kanále, bude to sport, a to sport v živém přenosu. Je to stále cennější komodita na televizním trhu. Divák si zvykne na to, že pokud chce sport sledovat, tak za něj zaplatí a přijde mu to běžná záležitost,“ uvedl Poulíček. Už v současnosti přecházejí dříve veřejné sportovní přenosy (kopaná, hokej) z České televize na placenou televizi (O2 TV). „My takto budeme pracovat s golfem,“ dodal.

Počet připojených televizních domácností v Česku a na Slovensku, které mají přístup ke stanici Golf Channel, má představovat 1,3 mil. lidí (přes operátory O2, UPC, Skylink, freeSat, Digi a další). Počet diváků, kteří sledují nebo hrají golf, a zároveň platí extra televizní programy, představuje 280 tisíc diváků. Celková golfová základna lidí v Česku a na Slovensku se blíží milionu lidí, z čehož se třetina rekrutuje z nejvyšší socioekonomické skupiny AB.

Celkem pro rok 2019 připravuje Golf Channel dva tisíce přímých přenosů, které mají být všechny komentovány v češtině (zatím se komentuje v češtině jen většina přenosů). Dále by měla nabídnout 100 hodin sestřihů, více než 80 premiér pořadů nebo golfové zpravodajství v češtině.

Přímé přenosy nabídne Golf Channel od čtvrtka do neděle, v pondělí až středu přinese sestřihy. Konkrétně má jít o turnaje U.S. Open, PGA, The Open, týmové soutěže Ryder Cup, Presidents Cup, všechny turnaje PGA Tour, celou sezónu European Tour či světový golfový šampionát. Veřejnoprávní Česká televize nabízí přenosy Masters, které by ale zatím měly ve vysílání ČT zůstat.

Nabídka vysílání Golf Channel

Nabídka vysílání Golf Channel

Součástí nedávné akvizice je i webový portál golfchannel.cz. Protože už Petr Dědek vlastnil portál golfextra.cz, obsahově se odliší tím, že golfextra.cz se zaměří na zpravodajství, zatímco golfchannel.cz bude především poutat na televizní přenosy, má využívat získaný obrazový materiál, nabízet livestreamy a být tzv. televizním webem.

Rozšíření skupiny o další media typ (např. tištěný golfový magazín) společnost ATV CZ v současnosti neplánuje.

Petr Dědek je mimo jiné majitelem developerské společnosti D+D Real nebo promotérské společnosti Relmost, která pět let pořádá Czech Masters, golfový turnaj European Tour. Skupina je tak nově rozdělena na marketingově-eventovou část a mediální část. Ředitelem je Pavel Poulíček, obchod vede Edita Hanušová. „Tyto dvě části budou úzce spolupracovat a měly by partnerům pokrýt kompletní spojení s golfem," řekl Petr Dědek.

Struktura firem Petra Dědka

Struktura firem Petra Dědka

Podíl ve společnosti ATV CZ, která provozuje Golf Channel více než deset let, získal Petr Dědek od Milana Bíny. Ten dříve vlastnil i časopis Golf Digest, který ale od něj získala společnost On The Green podnikatele Michaela Fridricha.

-mav-