Mol podporuje Fresh Corner kampaní s Martou Jandovou

středa, 19. září 2018, 15:25 Aktuality, Reklama MediaGuru

Zpěvačka Marta Jandová se stala tváří nové kampaně čerpacích stanic Mol a jejich gastro konceptu Fresh Corner.

Klíčový vizuál ke kampani Fresh Corner, zdroj: FB MOL Česká republika

Klíčový vizuál ke kampani Fresh Corner, zdroj: FB MOL Česká republika

Měsíc poté, co společnost MOL otevřela své první bistro Fresh Corner mimo svou síť čerpacích stanic, spustila na podporu svého gastro konceptu také kampaň. Její tváří se stala Marta Jandová. 

Kampaň běží od 10. září v televizi, rádiu, outdooru, na internetu a formou advertorialů také v tisku. K vidění bude po dobu šesti týdnů. Reklamní spot se natáčel v Budapešti, focení proběhlo v Česku. Pod kreativou je podepsána agentura greenroom. 

Měsíční pilotní provoz prvního samostatného bistra Fresh Corner v pražském obchodním centru Arkády hodnotí MOL zatím dobře. „Je to pro nás naprosto nová zkušenost, protože lidé se v retailovém prostředí chovají naprosto jinak než na čerpací stanici. Bereme to i jako inspiraci pro vylepšení našeho konceptu,“ uvádí Richard Austen, generální ředitel MOL Česká republika. Bistro staví na nabídce kávy a drobného občerstvení, zejména hot dogu. V prostoru obchodního centra využívá pro svou propagaci také prostředky in-store marketingu. 

Další rozvoj samostatných bister záleží na výsledcích pilotního projektu a také na vhodných lokalitách. Formát i velikost bistra se může do budoucna měnit, možné je jej nabídnout také jako franšízu. Nicméně o kavárně, jež byla nedávno otevřena v Budapešti, MOL na tuzemském trhu zatím neuvažuje. 

Prostřednictvím gastro konceptu Fresh Corner se MOL snaží navyšovat podíl doplňkového prodeje. „Doplňkový prodej dnes na našich stanicích v Česku tvoří okolo 40 % marže, což je nejvíc ve skupině MOL,“ dodává Richard Austen. 

Skupina MOL provozuje v současnosti na českém trhu 306 stanic, včetně 108 dosud modrých Pap Oil. Fresh Corner je k dispozici na 136, do konce roku by jich mělo být 160. Na všech stanicích by měl být dokončen do roku 2020. 

-stk-