Bauer Media získala druhou polovinu v NetBrokers Holding

středa, 24. října 2018, 12:05 Internet & Mobil MediaGuru

Bauer Media získává kompletně do své správy onlinovou společnost NetBrokers Holding.

Zdroj: Bauer Media Group

Zdroj: Bauer Media Group

Bauer Media Group odkoupila zbývající podíl ve společnosti NetBrokers Holding, která operuje na trhu srovnávacích online platforem. Německá skupina Bauer dosud vlastnila 50,01 %, největší část zbylého podílu (32,8 %) získala od zakladatele firmy Dušana Šenkypla. Menšinový podíl držel ve firmě i další ze spoluzakladatelů Jan Barta.V současnosti je tak jediným vlastníkem NetBrokers Holding skupina Bauer Media.

„Investice doplňuje stávající operace Bauer Media v Polsku, Finsku, Norsku a Švédsku a posiluje její přítomnost na rychle rostoucím trhu online zákaznických služeb," uvedla v oficiálním oznámení skupina Bauer Media. Dodala, že akvizice zbývajícího podílu v Česku a na Slovensku vytváří další možnosti rozvoje společnosti na zásadních trzích.

Do skupiny NetBrokers Holding patří například firmy ePojisteni.cz, Superpoistenie.sk, Rychlepoistenie.sk, Elephant Orchestra, Profi SMS, Tarifomat nebo Srovnejto. Firma dosáhla v loňském roce konsolidovaných tržeb ve výši 623 mil. Kč a čistého zisku 97 mil. Kč. Služby NetBorkers Holding používá přes tři miliony uživatelů, kteří prostřednictvím webů skupiny nakupují na internetu. 

Bauer Media tak zůstává na českém trhu přítomná přes online firmu NetBrokers Holding, nadále zde vlastní i nemovitost v ulici Moulíkova v Praze (stávající sídlo Bauer Media). Naopak nedávno oznámila odprodej svých magazínových a onlinových titulů mediální skupině Mafra.

-mav-