Do ČR vstupuje online obchod s módou About You

středa, 10. října 2018, 07:35 Retail MediaGuru

Na český trh přichází další online hráč s módou – německý e-shop About You.

Zdroj: Repro YT About You

Zdroj: Repro YT About You

V předvečer 10. října odstartoval své působení v České republice další online obchod na poli módy, německý About You. „Český trh pro nás představuje obrovský potenciál a doufáme, že porosteme opravdu rychle! Těšíme se, že obyvatele České republiky nadchneme s naší personalizovanou a inspirativní platformou a že díky tomu budeme schopni stát se jedním z největších hráčů na lokálním trhu s módou,“ říká Tarek Müller, spoluzakladatel a generální ředitel About You, a dodává: „Lidé tu jsou ochotni za módu utrácet, rádi zkouší něco nového a sledují trendy. Navíc zde stále není příliš mnoho hráčů.“ V tuzemsku se bude muset utkat s českým ZOOTem, polským Answear či německým Zalando. 

About You nabízí na svých stránkách na 150 tisíc produktů od více než 1000 značek (v Česku zařadí zpočátku 70 tisíc produktů od 500 značek). Vedle známých značek typu Nike, adidas, Calvin Klein, Gant nebo Levi’s má ve svém portfoliu i ty menší lokální z celé Evropy. Součástí jsou také privátní značky About You a Edited. Cenově nabídka pokrývá všechny segmenty – od nejlevnějšího po premium. 

E-shop, který má deset miliónů aktivních uživatelů měsíčně a více než tři milióny zákazníků, staví nejen na prezentaci jednotlivých produktů, ale i na jejich zakomponování do outfitů. „Fungujeme tak trochu jako Instagram. Naši zákazníci mohou získávat inspiraci od influencerů, značek nebo na základě různorodých stylů,“ popisuje na dotaz MediaGuru.cz Tarek Müller, jenž má v e-shopu na starosti marketing. 

About You bude k dispozici jen online, neplánuje tedy budování žádných výdejních míst, která na českém trhu provozuje ZOOT. Objednané zboží doručuje zákazníkům zdarma s tím, že ho lze případně vrátit až do 100 dnů. U příležitosti spuštění navíc nabídne po omezenou dobu i různě vysoké slevy na objednávku. 

Na rozdíl od Zalanda, který do Česka přišel letos v červnu, doprovází vstup nového hráče nadlinková kampaň. Na spuštění About You upozorňoval několik dní teaser v televizi, outdooru, tisku, rádiu nebo na internetu. Launchovací fáze vyvrcholila eventem, kterého se zúčastnilo přes 300 influencerů, celebrit, novinářů a lidí z oboru. 

Nyní na ni naváže čtyřtýdenní kampaň, jež bude mimo jiné komunikovat i mobilní aplikaci. „Víme, že lidé zde zatím nejsou příliš zvyklí nakupovat přes aplikaci, ale my věříme, že v tom je budoucnost,“ vysvětluje Tarek Müller.  

Česká republika je sedmým trhem, na který About You vstupuje. Vedle Německa, kde byl e-shop jako dceřiná společnost skupiny Otto v roce 2014 založen, je dostupný také v Rakousku, Švýcarsku, Nizozemsku, Belgii a Polsku. Během čtyř let firma vyrostla na pozici druhého největšího německého online módního retailera s ročním obratem 283 milionů eur za fiskální rok 2017/2018. Tento rok se očekává, že se zvýší na 450 až 480 milionů eur. V současnosti zaměstnává 500 lidí.

Nedávno do About You investoval také holding Heartland spadající pod největší evropskou módní retail skupinu Bestseller. Investice je součástí balíku v hodnotě 300 milionů amerických dolarů, díky níž se hodnota firmy přehoupla přes miliardu amerických dolarů.

Více informací přineseme v připravovaném rozhovoru s Tarekem Müllerem. 

-stk-