Jaromír Skopalík staví vydavatelství s Františkem Čermákem

pondělí, 15. října 2018, 11:00 Tisk MediaGuru

Pod společnost Watch Star Media soustředí oba vydavatelé nové aktivity na magazínovém trhu.

Jaromír Skopalík

Jaromír Skopalík

Bývalý generální ředitel vydavatelství Bauer Media nebo Vltava Labe Media Jaromír Skopalík začal spolupracovat s vydavatelem Františkem Čermákem, majitelem Pražské vydavatelské společnosti. Právě přes Pražskou vydavatelskou společnost koupili vydavatelství Watch Star Media, které se má stát novou entitou pro rozvoj magazínového portfolia.

Watch Star Media v současnosti zastřešuje tři magazíny: Hodinky, specializovaný časopis na hodinky a šperky, dále titul SUV Magazín, zaměřený na SUV vozy, a zájmový časopis Ona ví. „Vybíráme si časopisy, které považujeme za perspektivní a ty nakupujeme od jejich vlastníků. Do konce roku bychom chtěli portfolio rozšířit ještě o další magazíny,“ popsal MediaGuru.cz Jaromír Skopalík.

Watch Star Media chce další tituly postupně přidávat, většinou díky akvizicím. „Ve střednědobém horizontu bychom chtěli mít do dvacítky titulů a webů s ročním obratem kolem 50 mil. korun. Věřím, že lze správnými kroky vybudovat životaschopné vydavatelství,“ říká k dlouhodobějším ambicím na tiskovém trhu Jaromír Skopalík. Hlavní výnosy mají plynout z tištěného portfolia titulů (inzertní a distribuční výnosy), především pro marketingové účely chce pak využívat weby příslušných časopisů.

Portfolio Watch Star Media

Portfolio Watch Star Media

Portfolio Watch Star Media je tak budováno nezávisle na Pražské vydavatelské společnosti, která je například vydavatelem časopisů Pes přítel člověka, Méďa Pusík, Bumík, Praktik, Střelecká revue nebo Přísně tajné. Do budoucna je ale možné, že by se tituly z obou vydavatelských společností mohly provazovat například pro inzertní balíčky a další synergie. Fakticky ale budou i nadále fungovat odděleně.

Jediným vlastníkem Watch Star Media je v současnosti Pražská vydavatelská společnost. Jejím minoritním vlastníkem se ale brzy stane i Jaromír Skopalík, který by měl ve firmě získat pro začátek podíl nad úrovni deseti procent. S akvizicemi pomáhá oběma vydavatelům i finanční investor. Inzerci má ve vydavatelství Watch Star Media na starost Tomáš Renč, bývalý dlouholetý šéf tiskových médií Group M, který naposledy pracoval v inzertním oddělení vydavatelství Borgis.

Nejde ale o jedinou současnou aktivitu Jaromíra Skopalíka. Nadále zůstává i konzultantem knižního nakladatelství Grada, se kterým navázal spolupráci v loňském březnu.

-mav-