Johnnie Walker uvádí limitku inspirovanou Hrou o trůny

pátek, 5. října 2018, 13:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Skotská whisky Johnnie Walker v říjnu představí limitovanou řadu White Walker, inspirovanou seriálem Hra o trůny.

White Walker od značky Johnie Walker, zdroj: Stock Plzeň-Božkov

White Walker od značky Johnie Walker, zdroj: Stock Plzeň-Božkov

Skotská whisky Johnnie Walker uvede v říjnu na český trh limitovanou řadu White Walker, jež se inspirovala seriálem Hra o trůny z produkce kabelové televize HBO. Název limitky odkazuje na děj seriálu, konkrétně na společného nepřítele všech sedmi rodů, které spolu bojují o vládu a moc, – na bílé chodce neboli White Walkers.

Limitovaná edice své spojení se seriálem promítla jak do designu své lahve, tak do samotného blendu whisky. Whisky vytvořil blender George Harper, který vsadil na jedny z nejsevernějších skotských palíren, a to Cardhu a Clynelish. „Whisky z Clynelish musí vydržet dlouhé skotské zimy podobné té, kterou v seriálu snáší Noční Hlídka u Zdi. Proto Clynelish bylo perfektním místem, kde začít s jejím vytvářením,“ vysvětluje. Chuť whisky má v sobě tóny vanilky, karamelizovaného cukru a lesního ovoce. Obsah alkoholu, který činí 41,7 %, také není zvolen náhodně. Číslo 1 poukazuje na jeden trůn, kterého se snaží všichni zmocnit. Sedmička pak na sedm království, jež o něj bojují.

Design lahve pracuje se sněhově bílým provedením a s výraznou změnu typického panáčka. Ten je oblečen do brnění a místo ikonické hole drží meč.

„Kam vstoupí Bílí chodci, tam okamžitě vše vychladne. Proto je i tuto whisky ideální pít namraženou,“ dodává k využitým symbolům v blendu whisky White Walker Jiří Procházka, senior brand manager ze společnosti Stock Plzeň-Božkov, která u nás whisky Johnnie Walker distribuuje. Po namrazení navíc díky speciální speciální technologii inkoustu citlivého na teplotu vystoupí modré žíhování a slogan: „Winter is here“ neboli „Zima je zde.“

Limitovaná edice bude k dostání ve vybraných e-shopech, např. na www.alkohol.cz. Od listopadu také na prodejnách. Doporučená cena je 990 korun.

-stk-