Potvrzeno: Publicis koupila skupinu Kindred Group

čtvrtek, 4. října 2018, 08:10 Reklama MediaGuru

Komunikační skupina Publicis se na českém trhu rozrůstá o skupinu Kindred Group.

Zleva: Lukáš Kružberský, Pavla Nýdrle, Tomáš Varga, Michal Nýdrle

Zleva: Lukáš Kružberský, Pavla Nýdrle, Tomáš Varga, Michal Nýdrle

Skupina Publicis Groupe oznámila akvizici Kindred Group. Tato akvizice bude znamenat začlenění agentur skupiny Kindred Group do portfolia agentur Publicis Groupe v České republice, do kterého již patří agentury Zenith, Starcom, Leo Burnett, Saatchi & Saatchi, Publicis, Fallon, MSL, Performics, Blue 449, Starlink a Newcast.

Po akvizici budou pod svými současnými značkami nadále fungovat digitální mediální agentury Red Media a Go.Direct. Lukáš Kružberský, současný ředitel Red Media, byl jmenován ředitelem pro digitální média a bude řídit strategii celé skupiny Publicis Groupe Česká republika v oblasti digitálních médií. Agentury Nydrle a Inspiro budou nově fungovat pod jednotnou značkou Kindred. Společně s agenturou Newcast, která je součástí Publicis Groupe Česká republika, ji povede současná ředitelka agentury Nydrle Pavla Nýdrle. Ta byla jmenována ředitelkou pro digitální kreativitu a technologie.  Spolu se zmíněnou dvojicí ve firmě po akvizici zůstávají i ostatní dosavadní společníci a klíčoví manažeři Martin Ježek, Gabriel Zábušek, Martin Beneš a Štěpán Tesařík.

Michal Nýdrle, zakladatel skupiny Kindred Group, se stane novým členem boardu Publicis Groupe Česká republika a ujme se nově vytvořené funkce digital & technology officer, v rámci níž povede všechny digitální aktivity a týmy napříč společností.

Po začlenění skupiny Kindred Group se z Publicis Groupe Česká republika stane tým čítající 400 zaměstnanců. Nabízet má služby počínaje analýzou dat přes technologické implementace, poradenství v oblasti technologií a programatický nákup médií až po kreativitu založenou na datech.

Kindred Group založil roku 2013 Michal Nýdrle s partnery jako skupinu nezávislých specializovaných agentur, do níž patří digitální agentury Nydrle a Inspiro a mediální agentury Red Media a Go.Direct. Mezi klienty Kindred Group patří mj. Československá obchodní banka, Huawei, Zoot, Rémy Cointreau, Moneta Money Bank, Unilever, Karlovarské minerální vody, Vodafone či Makro Cash and Carry. 

-mav-