Spor mezi Digi CZ a stanicemi AMC pokračuje

sobota, 13. října 2018, 08:55 TV MediaGuru

Společnost AMC upozorňuje, že do sporu s Digi CZ promluvil soud.

Foto: Photospin

Foto: Photospin

Společnost AMC Networks International, která v Česku provozuje placené televizní stanice, se znovu ozvala proti postupu operátora Digi CZ. Ten na začátku letošního září vyřadil deset stanic AMC (konkrétně Minimax, JimJam, Spektrum, Spektrum Home, CBS Reality, TV Paprika, AMC, Film+, Megamax, Sport 1 a Sport 2) ze své nabídky. Zdůvodnil to tím, že zohledňuje preference zákazníků. Proti postupu Digi CZ se ale ohradila AMC a obrátila se na soud. „Tento krok byl uskutečněn navzdory dlouhodobé dohodě mezi oběma stranami," uvedla.

Jak AMC informovala v tomto týdnu, Městský soud v Praze vydal 18. září předběžné opatření, kterým byla Digi CZ uložena povinnost okamžitě obnovit vysílání stanic AMC. „Digi CZ však ignoruje jak rozhodnutí soudu, tak nespočet stížností předplatitelů," uvedla dále s tím, že stanice AMC je možné sledovat u všech ostatních poskytovatelů placené televize.

Digi CZ  v průběhu září zveřejnila otevřený dopis, kterým vyzvala AMC ke spolupráci a nabídla vytvoření speciálního balíčku. „Jsme připraveni ze všech námi dříve vysílaných programů AMC vytvořit AMC balíček a nabídnout jej našim zákazníkům za cenu, kterou si určí samo AMC. Celý výnos z prodeje AMC balíčku, po odečtení DPH a našich nákladů na zajištění vysílání, připadne AMC,“ navrhla Digi TV. K dohodě ale zatím nedošlo.

-mav-