Vydavatel M&M přebírá i týdeník MarketingSalesMedia

pátek, 26. října 2018, 17:40 Tisk MediaGuru

Oborový týdeník MarketingSalesMedia už nebude vydávat Empresa Media.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Odborný týdeník MarketingSalesMedia (MSM) změní od začátku listopadu vydavatele. Nově jím bude společnost Forum Media, která je pořadatelem stejnojmenné tradiční oborové konference a současně vydavatelem týdeníku Marketing & Media.

Týdeník MSM vydává od roku 2013 Empresa Media, která se teď rozhodla věnovat se jen segmentu konzumních (B2C) časopisů. „V mediální branži platí, že se člověk má věnovat tomu, co umí. Časopis MarketingSalesMedia je nesporně úspěšným projektem v rámci B2B trhu, ale Empresa Media se chce do budoucna orientovat především na trh B2C médií,“ uvedl generální ředitel Empresa Media Jaromír Soukup.

Pro čtenáře MarketingSalesMedia se aktuálně nemá nic měnit, v příštích týdnech mají i nadále dostávat svůj časopis připravovaný stávajícím redakčním týmem v čele s šéfredaktorem Danielem Köpplem. „Před námi je nyní období, v němž budeme hledat nejlepší způsob, jak MarketingSalesMedia integrovat mezi naše ostatní produkty určené pro stejnou cílovou skupinu,” uvedl Roman Šmíd, jednatel Forum Media. „Naším cílem je, aby značka Forum Media zastřešovala komplexní komunikaci uvnitř oboru komerčních komunikací, a to jak prostřednictvím tištěných a online médií, tak s využitím různých platforem pro setkávání, odborné debaty a profesní vzdělávání. Získání časopisu MarketingSalesMedia do tohoto plánu dobře zapadá,“ dodal Šmíd.

V letošním roce tak jde o druhou změnu u oborového marketingového týdeníku. Forum Media, která patří do B&R Holdingu (Bison & Rose), převzala letos v únoru od Economie nejprve týdeník Marketing & Media a teď tedy získává i MarketingSalesMedia. Jak ale vyplývá z výše uvedeného, je otázkou, jakou integraci nový vydavatel zvolí a zda se rozhodne pro plné zachování obou týdeníků.

-mav-