Bývalé české Lagardere se mění na skupinu Active

čtvrtek, 22. listopadu 2018, 16:45 Rádio MediaGuru

Rozhlasová skupina, která dříve vystupovala pod názvem Lagardere Active ČR, mění svůj název na Active.

Zdroj: Active

Zdroj: Active

Společnost Czech Media Invest (CMI), která v letošním roce odkoupila od francouzské skupiny Lagardere síť českých rádií (mimo jiné Evropu 2 a Frekvenci 1), zahájila proces rebrandingu stávající skupiny Active Rádio. Nově ponese multimediální dům název Active. Změna se dotkne také loga a vizuální identity média. CMI patří trojici Daniel Křetínský, Patrik Tkáč a Roman Korbačka.

„Náš multimediální dům je živý organismus, který si v roce 2018 prošel řadou změn, které ale ještě stále nejsou u konce. Nyní jsme například odstartovali poslední etapu finálního rebrandingu značky,“ sdělila Martina Říhová, výkonná ředitelka Active. Kromě názvu mění skupina i celkovou vizuální identitu včetně loga. To pro Active připravil Ateliér Židlický. Nové logo má svou zelenou barvou korespondovat s ostatními značkami skupiny Czech Media Invest.

„Do nové éry a roku 2019 už vstupujeme jako dynamická skupina Active, protože tento název lépe vystihuje podstatu a portfolio našich služeb, kde kromě rádií už dávno máme také streamovací službu Youradio, multimediální produkt Pigy, produkční jednotku No Limits nebo řadu projektů zaměřených na influencer marketing,“ dodává Říhová.

Před odchodem francouzské skupiny Lagardere operovala společnost na českém trhu pod názvem Lagardere Active ČR. Nový vlastník, společnost Czech Media Invest, vlastní na mediálním trhu také skupinu Czech News Center (CNC) a tiskárnu Czech Print Center, aktivní je také na knižním trhu.

Czech Media Invest získala s akvizicí rádií Lagardere také rozhlasové stanice na Slovensku, v Polsku a v Rumunsku. Slovenské rádio Europa 2 ale bylo z CMI vyčleněno, jeho jediným majitelem se stal Roman Korbačka (který má v CMI 10% účast). 

-mav-