Počet předplatitelů na webu HN se zvýšil na 8,4 tisíce

pátek, 30. listopadu 2018, 12:40 Internet & Mobil, Aktuality MediaGuru

Počet předplatitelů sekce HN+ přibylo, vyplynulo z nově zveřejněných dat.

Foto: Economia

Foto: Economia

Počet předplatitelů sekce HN+, kterou letos v květnu uvedly na webu iHned.cz Hospodářské noviny, představoval k 28. listopadu 2018 celkově 8424 lidí. Z toho je 6712 měsíčních předplatitelů a 1712 ročních předplatitelů. Vedle toho se prodalo 19 tisíc jednotlivých článků. Na setkání k placenému obsahu, které ve čtvrtek uspořádalo sdružení SPIR, to uvedl ředitel redakcí Economie Vladimír Piskáček.

Economia první čísla po zavedení HN+ zveřejnila letos na začátku října. Tehdy uvedla, že k 30.9. 2018 registrovala přes šest tisíc předplatitelů. Detaily včetně prezentace si můžete přečíst zde: HN získaly díky placenému webu přes šest tisíc předplatitelů.

Do placené sekce HN+ jsou zařazovány všechny texty z Hospodářských novin, které se na webu objeví, všechny publicistické texty a delší texty (přesahující tři odstavce). Na webu iHned.cz je tak cca 80 % obsahu placeného. Zavedení placené sekce se podle Vladimíra Piskáčka negativně nepromítlo do objemu inzerce na webu iHned.cz. Inzertní prostor má být naplněn. „Nehodláme měnit způsob, jakým články zobrazujeme," uvedl Piskáček.

-mav-