Český YouTube 2018: Nejsledovanější byl loučící se Král

čtvrtek, 6. prosince 2018, 14:55 Internet & Mobil MediaGuru

Nejsledovanějším českým nehudebním videem na YouTube byl hodinový dokument, kterým se s youtuberstvím rozloučil Jirka Král.

Zdroj: Repro YT Jirka Král

Zdroj: Repro YT Jirka Král

Nejvíce zhlédnutí z nehudebních videí na českém YouTube letos nasbíral hodinový dokument Byl jsem Youtuber, kterým se svou youtuberskou kariérou rozloučil Jirka Král. Hudební část žebříčku pak letos patřila mladým českým tvůrcům Míně a Pjayovi, kteří zabodovali se svým klipem k písni Basic Boy. Na YouTube dále rezonoval letošní ročník SuperStar, internetový bavič Kazma, skupina Maroon 5, ale i vítěz loňského ročníku Kovy. Ukazuje to letošní žebříček YouTube Rewind.

Svůj rozlučkový dokument o své cestě k jednomu milionu odběratelů připravoval Jirka Král téměř rok a vystupuje v něm i řada dalších youtuberů. Do 6. prosince nasbíral téměř dva miliony zhlédnutí.

Hned druhý nejúspěšnější počin má na kontě kanál slovenské Televízie Markíza s účastníkem Superstar Ladislavem Angyalem alias Lackem a písní Pošta. Do žebříčku se dále probojovala i další účastnice televizní soutěže Tereza Mašková s interpretací písně Jednoho dne se vrátíš od Věry Špinarové. Loňský vítěz Kovy se v žebříčku umístil dvakrát, a to jak se svým edukativním videem o druhém kole prezidentských voleb, tak i s videem nazvaným Coming Out, v němž svým fanouškům oznamuje, že je gay.

Z hudebních videí bodovalo duo Mína a Pjay

Vzrůstající úspěch českých tvůrců se promítl i do čistě hudebního žebříčku, který jindy obvykle ovládají zahraniční interpreti. Tvorba dua YouTube tvůrců Míny a Pjaye předčila v českých zemích i celosvětově úspěšný počin skupiny Maroon 5 a rapperky Cardi B píseň Girls Like You. Začínající zpěvačka nahrála spolu s hudebníkem Patrikem Jarešem klip k písni Basic Boy, který do dnešního dne nasbíral více než 8 milionů zhlédnutí.

Píseň Basic Boy přitom na české scéně předčila i nahrávku OneManShow Foundation Cizí zeď vzniklou pod taktovkou baviče Kazmy. V Česku dále bodovaly klipy k písním These Days od skupiny Rudimental, zpěvačky Jess Glynne a rappera Macklemora, píseň Solo od skupiny Clean Bandit a zpěvačky Demi Lovato nebo třeba song Spolu od slovenské zpěvačky Simy.

-stk-