Přemysl Svora převedl svůj podíl v Praha TV, CEO ale zůstává

čtvrtek, 20. prosince 2018, 12:15 TV MediaGuru

Novým třetinovým vlastníkem pražské regionální televize je Pražská mediální společnost.

Zdroj: Praha TV

Zdroj: Praha TV

Přemysl Svora převedl svůj 33% podíl ve společnosti Praha TV, která provozuje stejnojmennou regionální televizi, na firmu Pražská mediální společnost. Tu vlastní Klára Potočná, obchodní ředitelka Praha TV. Klára Potočná změnu vlastnictví MediaGuru.cz potvrdila.

Vysvětlila, že změna nastává kvůli zákonu přezdívaného „lex Babiš", který zakazuje členům vlády, poslancům, senátorům, ale i obecním zastupitelům vlastnit tištěná, televizní a rozhlasová média. Přemysl Svora je totiž starostou v obci Ctiněves v Ústeckém kraji. Přestože se jeho výkon funkce nijak nedotýká regionální pražské televize, musel svůj podíl v televizi kvůli zmíněnému zákonu převést. „Jednatelem a generálním ředitelem Praha TV ale Přemysl Svora nadále zůstává," dodala Klára Potočná.

Vedle Pražské mediální společnosti patří třetinové podíly v Praha TV také firmě Our Media (kterou spoluvlastní senátor Ivo Valenta, svůj majetek má převést do svěřenského fondu) a Československé filmové společnosti. Majetkové změny v Praha TV odsouhlasila i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

Přemysl Svora držel také 10% podíl ve společnosti Brno TV, která provozuje vysílání stanice TV Brno 1. Převedl ho na Jakuba Svoru. Většinovým vlastníkem v Brno TV je Our Media (65 %).

-mav-