Soukup se vulgárně opřel do moderátorů ČT i Pavla Novotného

úterý, 11. prosince 2018, 18:35 TV MediaGuru

Ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup se ve svých pořadech opřel do některých novinářů.

Moje zprávy, foto: TV Barrandov

Moje zprávy, foto: TV Barrandov

Ředitel televize Barrandov Jaromír Soukup se ve svém pravidelném pořadu Týden podle Jaromíra Soukupa opřel do České televize za výběr hosta k hodnocení vývoje maďarské politické scény. Soukup pozvanou expertku označil za „sluníčkářskou aktivistku, která ČT řekla přesně to, co ČT chtěla slyšet“.  Rozčíleným hlasem se pak dožadoval toho, aby se pořad Newsroom ČT24 a moderátoři ČT Luboš Rosí a Nora Fridrichová věnovali také tomu, jaké experty zve ČT do svého vysílání. Česká televize na to upozornila na twitterovém účtu Newsroom ČT24, zmíněný tweet přinášíme níže.

V pondělním pořadu Moje zprávy se zase Soukup vyjádřil k článku deníku Blesk, podle kterého má Soukupa řídit jeho partnerka Kateřina Brožová. Soukup článek označil za nesmysly, zatažení své partnerky do medializace považuje za „prasárnu“.  Za článkem spatřuje touhu redaktora Pavla Novotného pomstít se Soukupovi za to, že ho měl údajně Soukup z Empresa Media vyhodit. Novotnému v závěru pak v éteru vzkázal, ať „jde do prdele“.

Pořad Moje zprávy vysílá TV Barrandov od pondělí 29. října. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) ale nedávno konstatovala, že Moje zprávy nejsou zpravodajským pořadem a že TV Barrandov tím porušuje vysílací licenci. 

-mav-