HN zvýšily počet předplatitelů na webu na 12 tisíc

úterý, 8. ledna 2019, 20:50 Internet & Mobil, Aktuality MediaGuru

Každý den mají Hospodářské noviny získat více než padesát nových online předplatitelů.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Hospodářské noviny si na webu předplácí více než 12 tisíc lidí. Deník tak dál zvyšuje počet platících na svém webu od loňského května, kdy zavedl novou podobu svého placeného obsahu. V září HN na webu evidovaly více než šest tisíc předplatitelů, ke konci loňského listopadu přes osm tisíc a v letošním lednu více než uvedených 12 tisíc.

Vydavatelství Economia uvedlo, že od konce května loňského roku získává v průměru více než 50 nových předplatitelů denně. Web Hospodářských novin nabízí i možnost nákupu jednoho článku. Těch se za stejné období prodalo více než 23 tisíc.

„iHned.cz se stal co do počtu předplatitelů digitálních předplatitelů během pár měsíců největším zpravodajským médiem v Česku. Zájem lidí nás obrovsky těší a pokračuje i po Novém roce. Jen za první týden letošního roku jsme získali dalších 500 nových předplatitelů,“ uvedl člen představenstva a ředitel redakcí Economie Vladimír Piskáček.

Měsíční předplatné webových Hospodářských novin stojí 99 korun měsíčně. Předplatitelé kromě obsahu získávají například i přístup do archivu, možnost komunikovat s šéfredaktorem či sdílet články s přáteli.

Novinkami určenými výhradně pro předplatitele mají být letos prohlídky newsroomu Economie s možností diskutovat s šéfredaktory. „Moderované diskuse přineseme i pod jednotlivé články. Předplatitelé si budou moci vybrat, zda diskutovat chtějí, a funkci si zapnou, nebo nechtějí, diskuse si skryjí a nebudou jimi rušeni," dodal Piskáček.

-mav-