Na Terminálu 2 Letiště Praha přibyly obchody a restaurace

středa, 23. ledna 2019, 15:30 Retail, Aktuality MediaGuru

Letiště Václava Havla oficiálně otevřelo novou obchodní zónu na Terminálu 2 se šesti obchody a restaurací.

Zdroj: Letiště Praha

Zdroj: Letiště Praha

Letiště Praha rozšiřuje své komerční prostory a oficiálně představilo novou komerční zónu na Terminálu 2 o celkové rozloze 2200 m². Nachází se zde celkem šest obchodů a jedna restaurace. Během zhruba jednoho měsíce navíc přibude i dětský koutek. Část zóny bude využita i pro servisní přepážky nebo čekárnu pro cestující se zdravotním omezením. Projekt je největším rozšířením komerčních prostor na Terminálu 2 od jeho otevření v roce 2006.

Zdroj: Letiště Praha

Zdroj: Letiště Praha

Novou komerční zónu tvoří celkem šest obchodů, mezi nimi jsou tři prodejny s módou The Fashion Place (se značkami Tommy Hilfiger, Boss, Polo Ralph Lauren nebo Superdry), prodejna s kosmetikou Rituals (obojí patřící pod Lagardere Travel Retail Czech Republic), obchod s kabelkami italské značky Coccinelle (firma Tomplus) a hračkářství Hamleys (Inexad). Nově otevřená prodejna Hamleys je prvním obchodem svého druhu ve střední Evropě. Od klasických obchodů se tento Travel Format liší zejména skladbou sortimentu, firma má ještě další tři podobné rovněž na letištích, a to v Londýně. Restauraci ve stylu tržiště zde provozuje švýcarský řetězec Marché International, který provozuje další dvě své pobočky na Terminálu 1 již od října 2018.

Zdroj: Letiště Praha, zleva Dan Chytil, Director of Operations společnosti Hamleys, Richard Procházka, CEO Lagardere Travel Retail Czech Republic a Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha

Zdroj: Letiště Praha, zleva Dan Chytil, Director of Operations společnosti Hamleys, Richard Procházka, CEO Lagardere Travel Retail Czech Republic a Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha

„Nová komerční zóna umožní Letišti Praha uspokojit poptávku neustále rostoucího počtu cestujících, snažíme se rozšiřovat nabídku a ušít ji na míru specifickému profilu cestujících ,“ uvedl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha. Prostor vznikl přestavbou a rozšířením části centrální tranzitní chodby s původní bezpečnostní kontrolou, která se přesunula o kus dál. Stavba byla zahájena v červenci 2018 a proběhla bez vlivu na provoz terminálu. Kolaudace hlavních prostor proběhla v prosinci 2018, od té doby je také otevřena většina obchodů a restaurace. Celková investice na stavební úpravy a rozšíření prostoru se pohybovala kolem 65 milionů Kč. S novými obchody a restaurací narostl počet obchodních jednotek na Letišti Praha na celkových 114. Nájemci nových prostor vzešli z otevřeného výběrového řízení, které bylo vypsáno v listopadu 2017. Hlavním kritériem pro výběr nájemců byla kvalita jejich služeb a produktů, nabízený sortiment, design prodejen, zkušenosti a reference. Nabízená cena podle vyjádření Letiště Praha rozhodovala pouze z jedné třetiny. 

-zue-