Vladimír Piskáček odchází z vedení Economie

středa, 23. ledna 2019, 10:45 Tisk, Lidé , Aktualizováno MediaGuru

Člen představenstva Vladimír Piskáček odchází z managementu mediálního domu Economia.

Vladimír Piskáček, foto: Economia

Vladimír Piskáček, foto: Economia

Člen představenstva mediálního domu Economia a ředitel redakcí Vladimír Piskáček se rozhodl odejít ze své pozice. Svůj odchod na dotaz MediaGuru.cz potvrdil. „Po šesti letech je čas na změnu," vysvětlil. O tom, kam budou směřovat jeho další profesní kroky, není v tuto chvíli rozhodnut. Odejít by měl ke konci měsíce ledna.

Novou ředitelkou redakcí se od 1. února stává novinářka Zuzana Kleknerová, dosavadní zástupkyně ředitele, informovala následně šéfka komunikace společnosti BM Management (stejný vlastník jako Economia) Šárka Samková

„S novou ředitelkou redakcí budeme pokračovat v nastaveném směřování našich titulů a produktů i ve všech započatých plánech. Nadále jdeme cestou profesionální žurnalistiky i zpracování, exkluzivních zpráv, fundovaných analýz a správné kombinace digitálních a tradičních médií," uvedla předsedkyně představenstva Economie Zuzana Řezníčková.

Piskáček přišel do Economie na podzim roku 2013 na nově vytvořenou pozici ředitele redakcí. Podílel se na vytvoření projektu sdíleného obsahu, rozvoje video obsahu a také na zavádění placeného obsahu na webových stránkách iHned.cz. Od léta roku 2016 se stal členem představenstva Economie. „Myslím si, že jsme společně odvedli opravdu obrovský kus práce a přeji vám všem, abyste pozici mediálního domu s nejlepším obsahem v Česku nejen udrželi, ale kvalitu toho, co děláte dál zvyšovali. Odchází se mi opravdu těžko, ale myslím si, že v této situaci, je to nejlepší možné řešení," napsal Piskáček v rozlučkovém emailu zaměstnancům Economie.

Svou profesní dráhu zahájil ve zpravodajské agentuře ČIA, odkud přešel do týdeníku Euro a později do deníku Hospodářské noviny. V roce 2007 byl spoluautorem projektu nového ekonomického deníku E15, v němž tři roky působil jako zástupce šéfredaktora. Před příchodem do Economie vedl jako zástupce šéfredaktora ekonomickou sekci Lidových novin

Zuzana Kleknerová pracuje v Economii od roku 2001. Poslední dva roky působí jako zástupkyně ředitele redakcí a výkonná šéfka newsroomu, předtím byla zástupkyní šéfredaktora a vedoucí zahraničního zpravodajství Aktuálně.cz.

V krátké době jde tak o druhou významnou změnu ve vedení firmy. V září loňského roku odešel z pozice generálního ředitele a předsedy představenstva Roman Latuske.

-mav-

Aktualizováno o oficiální vyjádření BM Management