Albert má nové účtenky, kratší a bez fenolu

neděle, 10. března 2019, 09:05 Aktuality, Retail MediaGuru

Albert začal tisknout ve svých více než 300 obchodech účtenky bez obsahu fenolu (BPA). Nový materiál ho vyjde ročně na tři miliony korun.

Zdroj: Albert

Zdroj: Albert

Obchodní řetězec Albert zavedl ve všech svých prodejnách nový druh účtenek, a to bez bisfenolu A (BPA). Nové pokladní pásky by měly být šetrnější k životnímu prostředí i k lidskému zdraví, především pokladních, kteří manipulují s účtenkami každý den. „Náklady na materiál bez fenolu narostly oproti těm původním přibližně o tři miliony korun,“ říká k novým účtenkám Roman Bartišek, člen nejvyššího vedení společnosti Albert. Ročně přitom Albert vydá zákazníkům přes 700 tisíc kotoučů pokladní pásky, což je více než 56 tisíc kilometrů materiálu.

Nově se navíc tisknou povinné údaje, které je obchodník povinen na účtenky ze zákona uvést, na rubovou stranu, takže se délka účtenek zkrátila o pětinu. „Aktuální úspora materiálu se pohybuje řádově okolo 20 %, rádi bychom postupně dosáhli zkrácení účtenek až o třetinu,“ uvádí Roman Bartišek a dodává: „Ideálem do budoucna by byla účtenka plně elektronická, která je k životnímu prostředí nejšetrnější a kterou již známe ze zahraničí.“

Zavádění inovace probíhalo postupně od června až do prosince loňského roku. V současnosti již zákazníci Alberta dostanou účtenky potištěné z obou stran a bez obsahu fenolu ve všech více než 300 obchodech. Od ledna řetězec navíc rozšířil sortiment papírových tašek a v únoru pak zahájil testování elektronických cenovek.

-zue-