Albert testuje digitální cenovky, zatím v jednom hypermarketu

neděle, 3. března 2019, 09:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Albert testuje od ledna digitální cenovky, zatím jen v jednom hypermarketu v Praze. Z konkurence je používá jen Kaufland, a to v oddělení ovoce a zeleniny.

Zdroj: Albert

Zdroj: Albert

Obchodní řetězec Albert začal od ledna testovat elektronické cenovky. Pilotní provoz probíhá ve vybraných odděleních hypermarketu v pražském obchodním centru Galerie Butovice. Digitální displej by měl zákazníkům přinést kompletní přehled o daném produktu, protože vedle ceny zobrazuje i další informace jako je země původu nebo jakost.

Technologická novinka má navíc šetřit životní prostředí i čas zaměstnanců, který je jinak nutný k výměně papírových etiket. Zákazníci je najdou v odděleních pečiva, masa a v průběhu února i v úseku ovoce a zeleniny. Tradiční černobílou kombinaci doplňuje žlutá, která zvýrazňuje akční nabídky. „Při vývoji a zavádění elektronických cenovek jsme čerpali také z řady zkušeností od kolegů z Belgie,“ říká Tomáš Kořínek z oddělení, které má v řetězci  na starosti inovace.

Po třech měsících plánuje Albert testovací fázi vyhodnotit a rozhodnout o dalším postupu a rozšíření do dalších obchodů.
Z konkurenčních maloobchodníků používá digitální cenovky zatím jen Kaufland, který je loni zavedl na všech prodejnách v oddělení ovoce a zeleniny a do budoucna je plánuje i pro úsek pečiva. Testuje je údajně i Penny Market. Delší dobu elektronické cenovky využívá také například Datart, Tchibo, Alza nebo CZC.cz opět ale většinou ve vybraných odděleních nebo prodejnách. Důvodem, proč se obchodníci do této technologické novinky až tak nehrnou jsou podle odborníků především vysoké vstupní investice.

-zue-