CzechTourism volí na sociální sítě Mark/BBDO

pondělí, 18. března 2019, 10:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Správu, obsah a reporting globálních účtů CzechTourism na sociálních sítích zajistí agentura Mark/BBDO.

Zdroj: CzechTourism

Zdroj: CzechTourism

Státní agentura CzechTourism si ve výběrovém řízení na správu, obsah a reporting svých globální účtů na sociálních sítích vybrala agenturu Mark/BBDO. Agentura, jež loni zvítězila i v kreativním tendru na hlavní komunikaci značky Česko, země příběhů, se tak bude starat o účty na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Pinterestu.

„Nabídka Mark/BBDO splnila naše požadavky a očekávání naplno. Zastřešující kreativní koncept zohledňuje hlavní komunikační linku pro následující období (Like a Czech), zároveň jsme ale ocenili detailní rozpad na jednotlivé sociální platformy a jejich specifika. Agentura dokázala navrhnout flexibilní systém kreativního obsahu s ohledem na naše komunikační priority: města jako brány do regionů, aktivní dovolená a lázeňství,“ vysvětluje Andrea Jirglová, ředitelka odboru strategie a marketingu CzechTourism.

Strategicky se agentura zaměřila na to, aby kreativní obsah odpovídal očekáváním uživatelů na různých sítích. Zatímco například na Instagramu bude veškerý obsah zaměřen na vizuální atraktivitu inspirovanou lokálními příběhy, na Twitteru bude kladen důraz na práci s textem a objevování České Republiky skrz zajímavá česká slova v kontextu anglického textu. „Mark/BBDO zároveň dokázalo připravit i plně automatizovaný systém vyhodnocování, který nám umožní sledovat výkon obsahu na sociálních sítí online a v reálném čase,“ dodává Jirglová.  

„Účast v tomto výběrovém řízení byla pro nás velká výzva. Věřili jsme v sílu kreativního konceptu Like a Czech, který jsme navrhli pro hlavní komunikaci a v to, že jej dokážeme adaptovat na dlouhodobou obsahovou komunikaci na sociálních sítích. Jde pro nás o velmi prestižní zakázku mezinárodního významu. Cítíme velkou zodpovědnost a na nový projekt s CzechTourism se velmi těšíme!“ dodává Pavel Matějíček, Managing Director, Mark/BBDO. 

-stk-