Ikea Point v centru Prahy se uzavře na konci srpna

středa, 20. března 2019, 11:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Ikea na konci letošních prázdnin uzavře své kontaktní místo na Václavském náměstí v Praze.

Zdroj: Ikea

Zdroj: Ikea

Pop-up prostor Ikea, který je na Václavském náměstí od loňského září, bude otevřený do konce srpna 2019. „Pop-up na Václavském náměstí je už dle názvu dočasný projekt a chtěli jsme si na něm vyzkoušet koncept menšího prostoru v centru města. Reakce zákazníků pro nás byly velmi důležité a na jejich základě jsme upravovali podobu a služby v Ikea Point i v průběhu fungování,“ uvádí lídr projektu Peter Tichý, který je nyní i ředitelem Ikea Pointu.

Ikea Point vznikl jako místo pro inspiraci zákazníků, kteří zde měli možnost naplánovat i objednat vybrané zboží. 

Denně podle údajů prodejce projde Ikea Pointem okolo tisícovky návštěvníků. Z interního výzkumu mezi zákazníky vyplynulo, že většině z nich (90 %) se líbí nový formát, atmosféra místa i osobní přístup zaměstnanců (92 %). Zákazníci většinou využívali Ikea Point pro plánování kuchyní. Co by naopak uvítali, by bylo rozšíření služeb i o výdejní místo pro internetový obchod a prodej doplňků do bytu.

„Našim současným i novým zákazníkům chceme umožnit, aby pro ně Ikea byla dostupná v místě i čase, kdy to potřebují. Víme, že 80 % našich zákazníků začíná svůj nákup on-line, a současně víme, že osobní návštěva Ikea, ať už v podobě klasického obchodního domu či jiném formátu, během nákupu stále hrají důležitou roli. Jsou totiž při zařizování domácnosti zdrojem inspirace a informací. Zájem o skandinávský design v našem regionu roste, a tak nyní na základě zkušeností s Ikea Pointem přemýšlíme o dalších krocích, jak působení Ikea rozšířit a udělat dostupnější co nejvíce lidem,“ popisuje Mounia El Hilali Acherkouk Yakhlef, generální ředitelka Ikea pro region Česká republika, Maďarsko a Slovensko.

Ikea Point bude pro zákazníky otevřený do konce srpna 2019. Do té doby bude Ikea využívat prostory pop-upu i jako místo pro pořádání akcí. V dubnu bude například hostit Swap event, v květnu poskytne zázemí pro světový turnaj ženského fotbalu Global Goals World Cup Prague v rámci udílení cen SDGs. Další využití prostoru od září 2019 je na pronajímateli Pytloun Boutique Hotel Prague.

-mav-